Sve je spremno za spektakl na Koševu: Poznati sastavi Sarajeva i Borca

Duel za vrh tabele

Sve je spremno za spektakl na Koševu: Poznati sastavi Sarajeva i Borca

M. Šljivak

FK Sarajevo u derbi susretu 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Koševu dočekuje FK Borac iz Banja Luke.

U veoma bitnoj utakmici za oba tima, Sarajevo će tražiti pobjedu kojom bi se ponovo odvojilo od današnjeg rivala, dok bi Borac trijumfom poprilično zakomplikovao situaciju u borbi za titulu.

Treneri Vinko Marinović i Marko Maksimović su odabrali početne sastave koji će nastupiti od prve minute u ovom derbiju, a odlučili su se na ove igrače:

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Pidro, Mešanović, Miličević, Jukić, Đokanović, Handžić, Dupovac, Sušić, Adukor.  Na klupi Sarajeva su: Džafić, Bešić, Hebibović, Mustedanagić, Velkoski, Ramić, Dervišagić, Milanović i Cmiljanić.

FK Borac: Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Vranješ, Meleg, Mehanović, Zakarić. Na klupi Borca su: Lakić, Kujundžić, Šikanjić, Dujaković, Molls, Subić, Bosančić, Čavić, Moraitis.

Susret na Koševu počinje od 19 sati. Glavni sudija je Elvis Mujić iz Banovića, a pomoćnici su mu Davor Lazić iz Brčkog, te Radislav Kačavenda iz Gradiške. Četvrti sudija je Antoni Bandić.

Sarajevo je u duelima sa Borcem, pogotovo u posljednjih nekoliko godina, mnogo uspješnije, a ekipa iz Banja Luke posljednji put je pobijedila Sarajevo prije nešto više od šest godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je slavio u četvrtfinalu Kupa sa 2:1. Pogotke za Borac su tada postigli Jevtić i Subić, koji i danas nastupa za ekipu iz Banja Luke, dok je za Sarajevo pogodio Okić.

Od tada su ova dva tima odigrala deset mečeva, devet u prvenstvu i jedan u Kupu, a Borac nijednom nije teren napustio uzdignutih ruku. Sarajevo je upisalo sedam pobjeda, dok su tri meča završena bez pobjednika.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac1602
Samo neka Sarajevo dobije to je najbitnije
11 4
kaskada24
Hajmo Sarajevoooo
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije