BBC: Chelsea napušta Superligu!

Prvi klub koji želi da istupi

BBC: Chelsea napušta Superligu! · Udarna vijest

Edmir Škorić

Chelsea priprema dokumentaciju kojom će zatražiti njihovo povlačenje iz Superlige, javlja BBC.

Nogometni svijet uzdrman je od nedjelje navečer kada je saopćeno da zvanično kreće Superliga i kada je objavljeno 12 njenih sigurnih učesnika. Među tim ekipama je i Chelsea, koji je jedan od šest engleskih klubova koji su prihvatili da nastupaju u ligi, zanemarivši tako UEFA-u. Uslijedile su žestoke reakcije, a širom Evrope su počeli protesti.

Upravo se večeras u Londonu dešavaju takve stvari. Nekoliko hiljada Chelseajevih navijača je u bojkotu protiv Superlige, traže od rukovodstva kluba da izađe iz te lige jer "nije sve u novcu".

Ugledni BBC je upravo objavio da je Chelsea spremio dokumentaciju kojom će tražiti od vodstva Superlige da ga oslobodi ugovora. Čini se da su na Stamford Bridgeu pali pod pritisak, a pitanje je da li će isti potez napraviti i još neki velikani.

Navodno su i Manchester United i Liverpool također u razmatranju poslije velikih pritisaka, a u sve se uključila i Vlada Britanije, koja traži od klubova "izdajnika" da napuste Superligu koja bi dovela u pitanje budućnost samog nogometa.

Predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, je idejni tvorac novog takmičenja, a u nedjelju navečer zvanično je potvrđeno da je Superliga kreirana i da trenutno ima 12 članova.

To su klubovi iz Engleske, Španije i Italije jer su ekipe iz Francuske i Njemačke odbile biti dio ove priče. Navijači širom svijeta su razočarani odlukom ovih klubova da kreiraju svoje takmičenje, te su poručili da je njima samo novac bitan, a ne nogomet.

Pored Real Madrida dokument za početak Superlige potpisali su još: Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Chelsea i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Perez je u današnjem intervjuu u jednom trenutku čak nagovijestio i formiranje nove, balanske lige. 

“UEFA mora razumjeti da se nogomet promijenio u Evropi i da postoje oni koji žele drugačije natjecanje. Čuo sam da Skandinavci žele napraviti ligu, Balkanci također, zemlje Beneluxa… Žele promjenu jer bismo umrli u ovoj trenutnoj situaciji”, tvrdi Perez.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anes3000
Cuj Balkanci zele svoju pa to bio bio pocetak 3. Svjetskog
9 1
user1604593678
Toooo takoooo jeeeee idemo ****t Pereza smrdu usljo pohlepani i on i ovi ameri koji hoce soccer ligu mrsss jeb.. vam pleme nece ovo potrajat mat.. vam jeb...
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi