FK Sarajevo bez dvojice defanzivaca u gradskom derbiju protiv FK Željezničar

Problem za Bordo tim

FK Sarajevo bez dvojice defanzivaca u gradskom derbiju protiv FK Željezničar

Midhat Šljivak

FK Sarajevo je večeras u Mostaru remiziralo protiv Zrinjskog (1:1), a u ovom susretu su čak šestorica fudbalera Bordo tima dobila žuti karton.

Sudija Frano Jelić iz Širokog Brijega poprilično se razmahao u ovom susretu. Pokazao je ukupno osam kartona, a gosti su ih dobili šest.

Među kartoniranim fudbalerima su defanzivci Bordo tima Dušan Hodžić i Joachim Adukor, a njima su ovo suspendujući kartoni i njih nećemo gledati u narednom kolu.

Tako će ovaj duo propustiti veliki sarajevski derbi protiv Željezničara koji se igra na Koševu, a Vinko Marinović će umjesto njih potražiti druga rješenja.

Dobra stvar za aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine je da se u ekipu za derbi protiv Željezničara vraća Hrvoje Miličević i vjerovatno će on biti taj koji će Adukora zamijeniti na mjestu štopera.

Treba svakako istaći da bi protiv Željezničara trebao zaigrati i Jasmin Mešanović, kojeg nije bilo u večerašnjem duelu protiv Zrinjskog.

Oglasi

Mešanović je imao određenih problema sa mišićem lista i Marinović nije želio da ga koristi u ovom meču kako ne bi došlo do povrede i sačuvao ga je za veliki derbi.

Sarajevo će protiv velikog rivala na Koševu pokušati da prekine niz od tri utakmice bez pobjede u Premijer ligi BiH i u kojima je osvojen samo jedan bod.

Prije večerašnjeg boda u Mostaru, Bordo klub je prethodno poražen od Borca (2:0) i Veleža (1:0) i sam je sebi zakomplikovao život u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je trenutno na vodećoj poziciji sa 53 boda, imaju dva boda više od Veleža, te tri od Borca koji bi eventualnom pobjedom protiv Širokog zbog bolje gol-razlike preuzeo vrh tabele.

Do kraja prvenstva nas čeka još dosta uzbuđenja i ostaje nam da vidimo ko će na kraju prvi proći kroz cilj.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Halilovich
Nije sarajevo dobilo 6 kartona nego 8. 6 kartona je bilo zbog prigovora, sto se granici sa apsurdom sudjenja. Ne treba vise nista komentatisati.
21 3
ratip irats
Halo, novinar. Ne palamudite o glupostima. Hoce li iko napisati kakvo je bilo suđenje?
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi