Bio jednom jedan Marcelo

Veliki pad iskusnog beka

Bio jednom jedan Marcelo

Admin Čaušević

Dok je Real Madrid osvajao titule prvaka Evrope tri godine zaredom Marcelo nije imao konkurenta na poziciji lijevog beka. 

U periodu do 2016. do 2018. godine Marcelu praktično nije bilo ravnog jer je tada sjajni Brazilac zaista briljirao, posebice u fazi napada.

Imao je običaj da saigračima servira lopte kao na tacni. Od svih njih najviše mu je bio zahvalan Cristiano Ronaldo koji je zahvaljujući asistencijama i lukavim potezima Marcela postigao veliki broj golova.

Ronalda već treću godinu nema u Madridu, dok ostali igrači iz te generacije Kraljeva drže visok nivo, Marcelova forma je krenula silaznom putanjom pa ovaj 32-godišnjak više nije isti igrač.

Pad forme u jednom trenutku je sasvim normalna, ali ono što se dešava s Marcelom je zaista neshvatljivo jer u nekim situacijama koje bi prije tri ili četiri godine riješavao žmireći sada djeluje neprepoznatljiv.

Real je sinoć protiv Betisa odigrao mršavih 0:0, Zinedine Zidane je Brazilcu dao priliku u drugom poluvremenu, igrač iz Rio de Jainera se baš i nije proslavio.

Oglasi

U 71. minuti imao je odličnu poziciju da "poklopi" jednu loptu i plasira je u mrežu, ali umjesto gola skoro je pogodio Marca Asensija koji je bio daleko od gola. Situaciju pogledajte ovdje.

Nije to prvi put da se Marcelu dešava nešto slično jer tokom cijele sezone igra loše, međutim dojam je da troši posljednje kredite kod Zidanea.

Inače, brazilski as je član Reala punih 14 godina. U međuvremenu je osvojio praktično svako takmičenje u kojem je nastupio u dresu Reala, svakako se najviše izdvajaju četiri Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je na svega 15 nastupa, a u Ligi prvaka koje je ne tako davno bilo "njegovo" takmičenje ima samo jedan nastup jer ga je Mendy totalno izbacio iz tima.

Čovjeku sa više od 500 nastupa u dresu Reala i platom od 8 miliona eura ugovor ističe sljedećeg ljeta, međutim pitanje je hoće li Florentino Perez imati do tad strpljenja za istinsku legendu kluba. Znaju to Iker Casillas i Raul Gonzalez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Nekad meni najdrazi igrac Reala. Mozda je i bolje da ode kao legenda nego da rusi ugled koji ima.
8 0
celikze
pa ovu loptu od 100 igraca vrh 5-ca da bi potrefila...rekao bi covjek neka 100% sansa
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi