"Pjanić bi bio perfektan za Inter, ali pored Brozovića sigurno ne bi igrao"

Cassano o bh. reprezentativcu

"Pjanić bi bio perfektan za Inter, ali pored Brozovića sigurno ne bi igrao"

E. Čaušević

Miralem Pjanić bi na kraju ove sezone mogao napustiti Barcelonu iako je tek prošlog ljeta stigao iz Juventusa kao veliko pojačanje.

Pjanić je na kraju prošle sezone odlučio da napusti Juventus i poručio je tada da će se ispuniti njegov dječački san odlaskom u Barcelonu. Bh. veznjak je doveden kao veliko pojačanje, ali u prvoj sezoni mu ne ide kako je očekivao.

Ronald Koeman od samog početka sezone Pjaniću daje minutažu na kapaljku, a u posljednje vrijeme ga je totalno otpisao. Bh. veznjak posljednji meč odigrao je sredinom marta u Ligi prvaka protiv PSG-a, dok je u La Ligi nastupio zadnji put još 24. februara.

Da stvar bude gora Koeman ga je u potpunosti ponizio u finalu Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa kada Pjanić uopšte nije bio u konkurenciji za utakmicu. Iako je tražio od Koemana da mu samo pruži šansu to se još uvijek nije desilo. Pjanić je prethodni meč protiv Villarreala propustio zbog povrede, ali se uspio oporaviti i već danas je odradio trening s ostatkom ekipom, te će biti spreman za četvrtak i meč protiv Granade.

Zbog Pjanićevog statusa u Barcelonu počele su se pojavljivati špekulacije da će nakon samo godinu dana napustiti katalonski klub.

Sigurno je da Pjanić neće ostati u Barceloni ukoliko se nešto ne promijeni jer je jasno da ne želi grijati klupu. Interesa za njega sigurno neće manjkati, a pojavile su se špekulacije da bi se mogao vratiti u Italiju.

Oglasi

Pjanić je na Apeninima proveo sjajnih devet godina u dresu Rome i Juventusa, a pojavile su se špekulacije da bi možda mogao doći u Inter iako konkretnih informacija o tome još uvijek nema.

Međutim, u svojoj emisiji o mogućem dolasku Pjanića u Inter govorio je legendarni napadač Christian Vieri. Njegov gost bio je Antonio Cassano i oni su pričali o tome da li bi za Inter bilo dobro da dovedu Pjanića.

Cassanu se ova ideja itekako svidjela, ali je poručio da se to vjerovatno neće desiti jer Pjanić bi imao skoro isti status kao u Barceloni. On vjeruje da je problem što Antonio Conte ima roster od 14 igrača i rijetkost je da neko drugi dobije šansu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pjanić u Interu? Pa, on bi bio perfektan za Inter, ali s ovim trenerom (Conte) ne bi igrao u Interu. On umjesto Brozovića? Za Contea postoji maksimalno 14 igrača, a Pjanić je isti tip igrača kao Brozović. Ne vjerujem da bi Conte dao uopšte šansu da u ekipi ima dva ista tima igrača što je zaista šteta", poručio je Cassano.

Pored Intera pojavile su se špekulacije da bi Pjanić mogao i u Manchester United. Navodno, u Barceloni će pokušati na ljeto dovesti Paula Pogbu, a cilj im je da Pjanića uključe u ovaj transfer. No, šta će na kraju biti od svega toga ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MethodMan
Pjanic ima više asistencija nego Brozovic golova i asistencija zajedno. Meni se cini dns se statistika najmanje gleda
8 2
MethodMan
Pjanic ima više golova i asistencija od Modriča
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti