Kako se Mulić nosi s ramazanom u Južnoj Koreji? Trener je govorio o detaljima

Bivši napadač Veleža

Kako se Mulić nosi s ramazanom u Južnoj Koreji? Trener je govorio o detaljima

Admin Čaušević

Fejsal Mulić je za kratko vrijeme uspio ostaviti veoma snažan dojam u Premijer ligi BiH jer je za jednu polusezonu postigao devet golova.

Mulić je zimus otišao iz Veleža Seongmana na posudbu, a južnokorejski klub ima mogućnost otkupa. Kako igra vrlo vjerovatno da će srbijanski napadač biti otkupljen.

Ovaj 26-godišnjak je na 11 mečeva zabio četiri gola, a u posljednjem duelu protiv Suwona je priliku čekao s klupe. Razlog je mjesec ramazan.

Robusni napadač je islamske vjeroispovijesti i tokom mjeseca ramazana usteže se od pića i jela od zore pa do zalaska sunca. O tome je govorio i njegov trener Nam-il Kim.

"S obzirom na to da je Mulić musliman, on provodi ramazanski post. Posti od jutra do 19 sati. Također i trenira praznog želuca. Zbog toga sam ga izuzeo iz početne postave”, rekao je 44-godišnji stručnjak.

Ipak, trner Seongmna je bio primoran da ubaci Mulića u igru. Desilo se to u 25. minuti kada se povrijedio Si-Young Lee.

Oglasi

"Mulić je postio. Činilo se da mu je fizički bilo jako naporno. Izgleda da nema energije", pojasnio je Nam-il Kim južnokorejskim novinarima.

Inače, Mulić je nedavno na sebe skrenuo pažnju svjetske javnosti i to zbog reakcije nakon postignutog gola prilikom čega je skinuo dres.

Zabio je bivši topnik Rođenih dva gola Gwangju. Kada je drugi put zatresao mrežu zaboravio je da je ranije imao javnu opomenu.

Tek kada mu je sudija prišao shvatio je šta je uradio. Brzo se pomirio sa isključenjem, a njegov izraz lica je bio poput radosti gorkog okusa.

Top Komentari

Dragan_B
Pa lijepo se 'nosi' ,radi šta želi ,nije ga nitko natjerao na nešto što sam ne želi.
4 1
Glup naslov do daske da nema kuda, ja se sada pitam kako se Dzeko, Pjanic, nose sa ramazanom kao i ostali fudbaleru u BH premijer ligi, pa koliko znam pa nije samo Mulic musliman ili kako se vi nosite sa ramazanom u sportsportba.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi