Ponižavaju li Nijemci Bosnu i Hercegovinu? U Bugojno čak nose i vlastitu hranu!

Nevjerovatno, ali istinito

Ponižavaju li Nijemci Bosnu i Hercegovinu? U Bugojno čak nose i vlastitu hranu!

Admin Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastaviti protiv Njemačke. Meč se igra u četvrtak u Bugojnu.

Nijemci su se već plasirali na Euro kojeg će organizovati Mađarska i Slovačka, ali sigurno neće biti lagan zalogaj za izabranike Ivice Obrvana.

Ugledni Kicker je donio vrlo interesantne detalje putovanje njemačke ekspedicije u Bosnu i Hercegovinu, a čini se da su u svemu i pretjerali.

Selekcija Njemačke će u BiH doputovati charter letom, odmah će se zaputiti u dvoranu, a poslije posljednjeg zvižduka odmah slijedi povratak u Njemačku.

Ono što je pomalo šokantno, a na neki način i ponižavajuće za Bosnu i Hercegovinu je to da će Nijemci donijeti i vlastitu hranu što najbolje govore i o (ne)povjerenju.

Oglasi

"Nedavno smo se vrlo uspješno pobrinuli za sigurnost i učinit ćemo to i ovaj put", rekao je sportski direktor njemačke reprezentacije Axel Kromer.

"Nadam se da ovaj put neće biti pozitivnih slučajeva i da neće biti zaraženih. Uradili smo sve da imamo što je manje moguće kontakta, ali ostaje rizik", dodao je selektor Alfred Gislason.

Nekim se i ne igra

Nijemci će put Bosne i Hercegovine, a Johannesu Golli, saigraču Benjamina Burića iz Flensburga na neki način uopšte nije drago što se utakmica igra u ovoj fazi sezone.

"Volio bih da ova utakmica nije došla u ključnom dijelu sezone kada nas čeka četvrtfinale Lige prvaka. Ne smijemo propustiti te mečeve radi eventualnog karantina", kazao je Golla.

Kicker navodi kako će protivnik nije toliko zahtjevan koliko borba protiv koronavirusa jer Bosna i Hercegovina nije selekcija iz evropskog vrha.

"Za Bosnu se još uvijek radi o nastupu na Evropskom prvenstvu, bit će veoma motivisani. Očekujem da idemo po bodove, dobro igramo i pobijedimo", poručio je Gislason.

Inače, Islanđanin je za utakmicu protiv Bosne i Hercegovine prekrižio pet rukometaša. Pauzirat će golman Silvio Heinevetter te Tobias Reichmann, Fabian Böhm Sebastian Firnhaber i Jannik Kohlbacher. Oni će biti uvršeni za meč protiv Estonije.

Podsjećanja radi, Bosni i Hercegovini za plasman na Euro u preostala dva meča protiv Njemačke i Austrije treba jedan trijumf ili najmanje bod sa Austrijancima u posljednjem kolu.

Top Komentari

AmarSahin
Ma ne, trebali su Nijemci svratiti na ćevape u Baščaršiji, možda da nalete na iftar.
23 2
realista1982
Ne dolaze na urlaub,dolaze sportisti koji imaju zdrav režim ishrane,neće da im naši serviraju nudl supe i pohovani oslić...
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi