Pao je Pariz, Istanbul na vidiku: Stidljivi Prinčevi se povukli pred moćnim Građanima!

Velika pobjeda Manchester Cityja

Pao je Pariz, Istanbul na vidiku: Stidljivi Prinčevi se povukli pred moćnim Građanima!

A. Čaušević

Manchester City je napravio veliki posao u prvom meču polufinala Lige prvaka i nalazi se na korak od najvećeg evropskog uspjeha u klupskoj historiji. 

Izabranici Pepa Guardiole su u drugom poluvremenu pokazali snagu i moć te da s punim pravom nose status super jakog tima sposobnog da pobijedi bilo koga na bilo kojem terenu.

Međutim, za Građane nije izgledalo tako obećavajuće, posebno na samom otvaranju susreta jer je PSG stigao do vodstva u 15. minuti i to preko Marquinhosa.

Marquinhos je još jednom pokazao da je igrač za velike utakmice jer je kako prošle tako i ove sezone pogađao u četvrfinalnim i polufinalnim okršajima. Ovaj put je zabio glavom.

Brazilcu je asistirao Di Maria koji je bio sjajan u prvom poluvremenu. Argenticu je to bila 103. asistencija u dresu Parižana s kojom se izjednačio s legendarnim Safetom Sušićem.

Oglasi

Prinčevi su djelovali odlično u prvom poluvremenu i Manchester City nije uspjevao da dođe u svojoj igri, međutim na startu drugog dijela stidljivo su se povukli i tada su krenula kola niz brdo.

City je do izjednačenja došao u 64. minuti. De Bruyne je ubacio iskosa s lijeve strane. Lopta je preskočila sve u kaznenom prostoru, ali je prevarila i Navasa te završila u mreži.

Nakon toga građani dolaze do svoje prepoznatljive igre. Preokret su kompletirali u 71. minuti. Mahrez je pronašo sićušnu rupu u živom zidu te preciznim slobodnjakom sa 20-ak metara zabio sa 1:2.

Oglasi

Mrak na oči navijačima PSG-a je pao u 77. minuti. Gueye je brutalno startao s leđa na Gundogana, a sudija Brych mu je potpuno opravdano odmah pokazao žuti karton i put u svlačionicu.

U 86. minuti De Bruyne, jedan od najboljih pojedinaca večeras, se uspio izvući samo sa žutim kartonom poslije opasnog starta na jednog od igrača PSG-a.

Do kraja su Parižani napravili kakav-takav pritisak ne bi li došli do izjednačenja, ali je odbrana gostiju to izdržala za konačnih 1:2.

Revanš susret na Etihadu igra se u utorak, 4. maja. City je svakako u velikoj prednosti te već na vidiku ima Istanbul i veliko finale 29. maja na stadionu Ataturk.

PSG - Manchester City 1:2 (Marquinhos 15'/De Bruyne 64', Mahrez 71')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG: Navas, Florenzi, Bakker, Marquinhos, Kimpembe, Guaye, Verratti, Paredes, Di Maria, Neymar, Mbappe.

Manchester City: Ederson, Cancelo, Dias, Stones, Walker, Rodri, De Bruyne, Gundogan, Foden, Bernardo SIlva, Mahrez.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
PSG veceras slabih zivaca , primili su 2 izuzetno jeftina gola- na ovom nivou katastrofa , a i crveni cist kao suza / revans ce biti izuzetno zanimljiv
20 0
Mahatma.Barbie
Samo nemojte sada odmah računati da je City u finalu. Ekipa koja ima Mbappea, Neymara i Di Mariu može i ove iznenaditi u Manchesteru.
15 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi