Činilo se kao greška, ali to što nije ponovljen penal protiv Atletica je zapravno ispravna odluka

Penal za Elche morao je biti ponovljen

Činilo se kao greška, ali to što nije ponovljen penal protiv Atletica je zapravno ispravna odluka

Edmir Škorić

Atletico je danas gostovao kod Elchea i slavio je s 1:0, pa je Realu i Barceloni odmakao na pet bodova.

Golom Marcosa Llorentea Atletico je ostvario jako važnu pobjedu, koja je lako mogla da bude prosuta jer je u nadoknadi Elche imao penal za 1:1.

Na sreću gostiju, Fidel je pogodio stativu, no ubrzo nakon što je završen meč, krenule su prozivke na račun sudije, mada nije bilo osnova za to.

Naime, Jan Oblak nije bio na liniji prilikom izvođenja penala, ali kako nije dirao loptu, samim tim prema pravilima nije bilo potrebe da se penal ponovi, pa je sudija donio dobru odluku.

Ova fotografija već se uveliko širi društvenim mrežama, navijači Reala i Barcelone negoduju, tvrde da bi ovaj momenat mogao na kraju da bude odlučujući kada je u pitanju osvajanje titule, ali sve je zapravo prema propisu i bez potrebe da se traži krivac u sudiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da su Real i Barca pet bodova iza Atletica. Kraljevi večeras dočekuju Osasunu, a Katalonci sutra navečer gostuju na Mestalli kod Valencije. Ako žele da ostanu konkurentni za titulu, nemaju pravo na kiks.

Top Komentari

Gvardijan
Naslov i podnaslov se apsolutno ne podudaraju.
8 1
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Ne,imao sam dvicu sve cisto
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi