Planetarno je popularan, ali ne može bez Bosne: Na TV-u sarajevski derbi, u pozadini narodnjak

Nije propustio meč s Koševa

Planetarno je popularan, ali ne može bez Bosne: Na TV-u sarajevski derbi, u pozadini narodnjak

Admin Čaušević

Sarajevo je u trećem ovosezonskom vječitom derbiju sasvim zasluženo pobijedilo Željezničar sa 3:1 te tako zasjelo na prvo mjesto Premijer lige.

Bordo momci su još jednom pokazali karakter i snagu da ne znaju razočarati kada je najpotrebnije te su predvođeni sjajnim Matthiasom Fanimom potpuno nadigrali svog najvećeg rivala.

Susret s Koševa u dalekoj Barceloni pratio je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić što je potvrdio i objavom na društvenoj mreži Instagram.

Iako se istovremeno širom Evrope igrao veliki broj jakih i zanimljivih utakmica kao što je duel Barceloninog direktonog konkurenta za titulu prvaka Španije, madridskog Atletica sa Elcheom, Pjanić se odlučio za sarajevski derbi.

Pjanić sa skoro šest miliona pratitelja i statusom svjetke zvijezde je planetarno popularan, ali čini se da ne može bez Bosne jer je u pozadini svirao poznati narodnjak od Enesa Begovića "Lijepa je".

Oglasi

Barcelonu večeras očekuje teško i zahtjevno gostovanje uvijek nezgodnoj Valenciji i bodovi su pod imperativom nakon što je sredinom sedmice ostvaren nevjerovatni kiks i poraz od Granade s 1:2.

Pjanić će konkurisati za meč na Mestalli, ali je upitno hoće li igrati pošto kod Ronalda Koemana već sedmicama nije dobio ni minute, u međuvremenu je imao i blagu povredu.

Inače, prije nekoliko danas i sam nizozemski stručnjak je govorio o mogućim rotacijama u ekipi, ali nije previše obradovao bh. reprezentativca.

"Rotacije? Znam da je teško igračima koji ne igraju, ali trenutno je najbitnije da smo pravi tim. Odluke ćemo donositi na osnovu svježine i spremnosti svakog igrača", rekao je Koeman i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo svoj način treninga i pripreme za utakmice i ništa se neće promijeniti. Igrači znaju da u dresu Barcelone moraju osvajati trofeje. Imamo lidere i iskusne igrače i oni moraju prenijeti svoje iskustvo na mlađe".

Bez obzira što je praktično na margini i što ne igra Pjanić je ove sezone već osvojio trofej s Barcelnom, u pitanju je Kup Kralja, dok još uvijek ništa nije gotovo ni u prvenstvu.

Top Komentari

Meazza
Dobro ste nspisali:ne može Bosne!Pokazuje to igrom za reprezentaciju.
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti