Samo je jedan tim ove sezone odolio Sarajevu

Bordo tim bez recepta

Samo je jedan tim ove sezone odolio Sarajevu

Admin Čaušević

Sarajevo će završnih pet kola sezone dočekati sa prvog mjesta te Bordo tim ima sve u svojim nogama da dođe do treće uzastopne titule prvaka BiH. 

U trećem ovosezonskom sarajevskom derbiju izabranici Vinka Marinovića su na svom Koševu pobijedili Željezničar sa 3:1 uz vrlo dobru, odgovornu i disciplinovanu igru, nakon što su prethodna dva meča s najvećim rivalom okončana bez pobjednika, 1:1 i 0:0.

Tako je Bordo tim ekspresno uspio vratiti lidersku poziciju jer je akutelnom prvaku na ruku išao i rezultat iz Mostara gdje su Velež i Borac odigrali 1:1. Sada je Sarajevo na +2 i na +4 u odnosu na prve pratitelje.

Nakon jučerašnje pobjede Sarajevo je ove sezone uspjelo pobijediti sve timove osim jednog. U pitanju je Velež koji je u tri međusobna duela ove sezone neporažen protiv lidera na tabeli.

Bordo tim očigledno nema recept za mostarki tim. Na Koševu je bilo 1:1 na početku sezone, dok su dva meča na stadionu Rođeni okonačni s 0:0 te minimalnom pobjedom domaćina.

Feđa Dudić evidentno zna kako postaviti svoj tim u derbi mečevima, a činjenica da su jedini odoljeli dvostrukom uzastopnom šampionu i lideru na tabeli dovoljno govori kakvu sezonu igraju Rođeni.

Kada su u pitanju ostali timovi Sarajevo ima priliku da ostvari "hat-trick" u pobjedama nad Slobodom (2:1; 3:2), Radnikom (2:1, 2:0) te Olimpikom (2:0; 3:1).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obzirom da se radi o timovima iz donjeg tabele jasno je da se Bordo tim nalazi u odličnoj poziciji da dođe do treće uzastopne titule. Izabranike Vinka Marinovića čekaju još dueli sa Tuzla Cityjem u gostima i Mladosti na svom terenu.

Ne treba zaboraviti da je Sarajevo i finalu Kupa. Za protivnika će imati ekipu Borca 27. maja u Trening kampu u Zenici te će imati priliku da dođe do druge Duple krune u tri sezone.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Zna li neko gdje se mogu kupiti oni floroscentni prsluci što željkan igra u njima ? Pitam za momka iz komunalnog izgubio radnu uniformu pa bi uzeo jedan za posla.Ako neko zna neka javi.
25 5
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Da ima Var Velez i Sarajevo bi se borili za titulu bili bi na +10 bar naspram drugih,šteta sto zeljo tone bilo bi lijepo vidjeti 3 kluba u vrhu
18 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi