Željezničar na Koševu nije mogao ništa: Pobjeda Sarajeva u velikom derbiju

Trijumf Bordo tima za vrh tabele

Željezničar na Koševu nije mogao ništa: Pobjeda Sarajeva u velikom derbiju

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u velikom derbiju savladalo Željezničar na Koševu sa 3:1 i Bordo tim je ponovo preuzeo vrh tabele u Premijer ligi BiH.

Bordo tim ofanzivno ulazi u ovaj meč. Fanimo je u uvodnim minutama dva puta prijetio, jednom je izblokiran, a drugi put Velkoski ne koristi njegovu loptu i šutira preko gola.

Željezničar u 18. minuti propušta veliku šansu da dođe u prednost. Miličević griješi, Lendrić mu uzima loptu i dodaje Semiru Štiliću koji je došao oči u oči sa Kovačevićem.

Međutim, gola nije bilo. Sjajni Andrej Đokanović stiže sporog Štilića i u posljednji čas ga blokira, te propada velika šansa.

Do 38. minute uzbuđenja nije bilo, a zatim Bordo tim dolazi do gola. Matthias Fanimo se dobro snašao pored odbrane Željezničara i zabija pogodak za prednost od 1:0.

Jasmin Mešanović je u 44. minuti u sjajnoj šansi. Dobro šutira sa distance, a Erić fenomenalno brani. Potom prijeti i Mustedanagić, nije bio precizan.

Oglasi

U nadoknadi prvog dijela Sarajevo postiže drugi gol. Ante Blažević pravi veliku grešku, otvorio je kontru Sarajeva, Pejović proigrava Jasmina Mešanovića koji zabija gol za 2:0. Ovo je Mešanoviću prvi gol u Premijer ligi za Bordo klub.

Gosti su propustili veliku šansu da se vrate u meč u 54. minuti. Rezervista Mujezinović je oboren u kaznenom prostoru, a sudija Haris Kaljanac pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost preuzima Semir Štilić. Loše šutira iskusni veznjak, pa mu Vladan Kovačević fenomenalno brani udarac.

Kazna za promašaj stiže u 61. minuti. Kosorić pravi prekršaj nad Mešanovićem na ivici kaznenog prostora, a potom na scenu stupa Fanimo. Englez prekrasno pogađa iz slobodnjaka za prednost od 3:0.

Oglasi

Željezničar u 72. minuti smanjuje prednost Sarajeva. Štilić ostavlja loptu za Luku Juričića, a ovaj sjajno pogađa za 3:1.

Gosti su u tim trenucima meča bili bolji rival. Sarajevo se povuklo i čekalo je šansu iz kontre, dok je Željezničar tražio drugi gol za povratak u meč.

Međutim, do njega nisu došli. Sarajevo je moglo povećati prednost u 83. minuti preko Hebibovića, Čeliković spašava i ostalo je 3:1 za Sarajevo koje je sa tri boda iz derbija ponovo preuzelo vrh tabele u Premijer ligi BiH.

Željezničar je sa druge strane nastavio svoj niz bez pobjede koji sada iznosi nestvarnih 11 utakmica.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Sarajevo - Željezničar 3:1

FK Sarajevo: Kovačević, Pidro, Oremuš, Mustedanagić, Mešanović, Velkoski, Miličević, Pejović, Đokanović, Dupovac, Fanimo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Erić, Kosorić, Štilić, Alispahić, Blažević, Bojo, Čeliković, Lendrić, Ikić, Gasal, Šehić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Neddim1
Željo loš i nikakav. A Fanimo je ipak klasa za nasu ligu.
32 0
Rajvosa2019
Sampion je preuzeo 1 mjesto na tabeli - tamo gdje mu je i mjesto + gdje ostaje do kraja prvenstva / dobra tekma
29 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi