Musemić: Vladan Kovačević je glavni razlog što nismo došli do drugog gola

Remi Tuzla Cityja i Sarajeva

Musemić: Vladan Kovačević je glavni razlog što nismo došli do drugog gola

E. Čaušević

Tuzla City i Sarajevo remizirali su danas na Tušnju rezultatom 1:1 u okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je povelo u 22. minuti utakmice kada je fantastičnu dugu loptu poslao Fanimo, a pogodak za 1:0 postigao je Mustedanagić.

Međutim, Tuzla City je 20 minuta kasnije uspio da izjednači na 1:1 nakon što je mrežu bordo tima zatresao Džafić.

Gosti su na samom početku drugog dijela ostali s igračem manje jer je čini se prestrogo direktan crveni karton dobio Oremuš nakon jednog prekršaja.

Tuzla City je imao nakon toga nekoliko dobrih šansi da dođe do preokreta, ali se Kovačević istakao sjajnim odbranama.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i Husref Musemić.

"Zadovoljan sam igrom svoje ekipe i u prvom i u drugom poluvremenu. Imali smo svoje šanse, dominirali smo, pogotovo kada smo ostali s igračem više imali smo tri-četiri dobre šanse gdje je Kovačević fantastično reagovalo po ko zna koji put ove godine. To je glavni razlog što nismo došli do drugog gola. Nemam zamjerku na igru svoje ekipe, a Sarajevu želim dosta sreće", rekao je Musemić koji se osvrnuo i na propuštene prilike svog tima u drugom dijelu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tako vam je to u fudbalu. Možete napraviti 20 šansi da ne postignete niti jedan pogodak ili da napravite jednu i postignete gol. Zato fudbal i jeste interesantan što se takve stvari dešavaju".

Sarajevo je nakon ovog meča ostalo na prvom mjestu sa 57 bodova, dok je Tuzla City i dalje šesti sa 46 bodova.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
On voli sarajvo pravi je hordas... a volio je danas po jedit vise nego mrtvog oca vidjet!
5 2
Ende
Stidi se jade jaadni. Ti si qrcina a ne legenda kluba. Jedini razlog sto ste osvojili bod je kradja na koju ti sutis jade jadni i cemerni. Imas li stida i obraza.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi