Dva kluba već na odmoru, ali bi mogli odlučiti sve u Premijer ligi!

Četiri kola su ostala do kraja

Dva kluba već na odmoru, ali bi mogli odlučiti sve u Premijer ligi!

A. Čaušević

Da je skraćivanje Premijer lige na 12 klubova puni pogodak pokazuje sezone 2020/21 u kojoj četiri kola prije kraja sezone nije ništa gotova. 

Dvije prvoplasirane imaju isti broj bodova, isti je slučaj i na dnu, dok je bodovna razlika od trećeg do šestog sedam bodova. Dakle, u posljednjih 360 minuta ulazi se sa "mali milion" kombinacija.

Deset klubova je još uvijek u neizvjesnosti. Borac i Sarajevo su prvi kandidati za titulu. Velež ima najviše izgleda da ode u Evropu, ali mu ozbiljno prijete Široki Brijeg i Zrinjski, dok i Tuzla City nije otpisana.

Mladost i Olimpik su trenutno van opasne zone, ali još uvijek nisu prebordili brige oko opstanka. Trenutno su najugroženiji Krupa i Radnik su trenutno najugroženiji na posljednjim pozicijama.

Željezničar i Sloboda su jedina dva kluba koji već sada mogu razmišljati o narednoj sezoni i ljetnom odmoru. Plavi više nemaju šansu za plasman u Evropu, dok su Crveno-crni prebrodili brige oko opstanka.

Ipak, sarajevski i tuzlanski klub će se do kraja sezone pitati za mnogo toga jer ih čekaju dueli kako protiv pretendenata za sami vrh, tako i oni u borbi za opstanak.

Oglasi

U preostala četiri kola oba tima će odigrati po dva domaća te dva gostujuća susreta i ne isključuje se mogućnost da nekom pomrse račune.

Kolo Utakmice Željezničara Utakmice Slobode 
30. Velež - Željezničar  Sarajevo - Sloboda
31. Željezničar - Borac Sloboda - Široki Brijeg
32. Zrinjski - Željezničar Velež - Sloboda
33. Željezničar - Krupa Sloboda - Borac

Željezničar će gostovati Veležu i Zrinjskom koji vode veliku borbu za titulu. U dosašnjem dijelu sezone Plavi su neporaženi protiv mostarskih timova i sigurno u grad na Neretvi ne dolaze s bijelom zastavom.

Na Grbavici će dočekati rivale iz Banja Luke. Prvo će biti domaćini Borcu kojem trebaju bodovi za titulu, dok će u posljednjem kolu u Dolini ćupova gostovati Krupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na drugoj strani, Slobodu čekaju dueli protiv timova iz samog vrha. Gostovat će starim rivalima Sarajevu i Veležu, a biti domaćini Širokom Brijegu i Borcu u posljednjem kolu.

Podsjećanja radi, naredno 30. kolo igrat će se u utorak i srijedu, dok će svi mečevi završna tri kola biti odigrana u istom terminu. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Sta ce željkan odlucivati ne mogu Vrbanjusu dobiti ko ce njima platiti bilo sta dobice ih Borac regularno bez sudija i placanja.Igraci željkana su BALERINE
20 13
Lavillenie
Zeljo mora pustiti Borcu da pitari ne bi osvojili
8 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi