NK Čelik prvak Kantonalne lige ZDK
Mahmutović je svojim golovima, ali i bogatim igračkim iskustvom na terenu jedan od najzaslužnijih za prvo mjesto Zeničana i plasman u viši rang takmičenja

Pobijedili Napredak i osigurali prvo mjesto

NK Čelik prvak Kantonalne lige ZDK

Nogometaši Čelika danas su u okviru 16. kola Kantonalne lige ZDK na Bilinom polju dočekali Napredak Šije i slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:1  čime su dva kola prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto i plasman u viši rang.

Zeničani su u ovaj meč krenuli furiozno kako bi što prije riješili pitanje pobjednika u ovom meču. Redale su se šanse pred golom gostiju, te je nevjerovatno šta su se promašili ofanzivci Čelika. Ipak u 15. minuti nakon kornera koji je izveo Gabrijel Popović, najviši u skoku je Dženan Smajić koji pogađa prečku, ali na odbijenu loptu natrčava stoper Amar Muslić i postiže gol za 1:0 za domaće. Nastavili su se napadi Zeničana, ali Mahmutović, Čičak i Šehić nisu uspijevali da postignu gol. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0 za Čelik.

Furiozno su crno-crveni otvorili drugo poluvrijeme, Aidin Mahmutović u 48. minuti iskosa s lijeve strane s oko 10 metara pogađa suprotni ugao gostiju za 2:0 za Čelik. Samo dva minuta kasnije novi gol u mreži gostiju, a poslije lijepe akcije i asistencije Harisa Šehića, drugi gol danas postiže Aidin Mahmutović za 3:0 nakon 50. minuta utakmice. Do kraja utakmice pala su još dva gola, strijelac za  4:0 bio je Besim Kolić povratnik u redove Zeničana, dok su i gosti u posljednjim trenucima postigli gol za konačnih 4:1 za ekipu Čelika.

Zeničani su danas i teoretski osigurali prvo mjesto u Kantonalnoj ligi ZDK, budući da imaju sedam bodova prednosti nad ekipom Žepča 1919. Crno-crveni će tako naredne sezone igrati u Drugoj ligi-Centar, te su preskočili prvu stepenicu ka cilju, a to je povratak u Premijer ligu BiH. 

Čeliku je današnja pobjeda bila 15 u sezoni uz jedan remi, bez premca su ove sezone u ovom rangu takmičenja sa 46 bodova. S druge strane Napredak je ostao ne petoj poziciji sa 23 boda na svome kontu

Čelik-Napredak 4:1

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Čelik: Sejmen, Muslić, Šabić, Šehić, Kovač, Piljug, Salkić, Popović, Smajić, Čičak i Mahmutović. Trener Pavle Skočibušić.

Napredak Šije: Bašić, Buljubašić, Spahić, Škiljo, Muminović, Hasanić, Mašić, Ibrahimović, Muslija, Hafizović i Kovačević. Trener:Edin Halilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Čeliku je mjesto u premijer ligi !
57 5
RacioEmocionalan
Bravo momci, sretno do Premijer lige! Pozdrav iz Mostara i čuvajte Čelik!
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi