Čelik bez problema slavio u Nemili, naredno kolo ovjera plasmana u viši rang
Smajić je danas bio najbolji pojedinac na terenu, a sjajnu partiju mladi defanzivac krunisao je sa dva gola u mreži Nemile

Kantonalna liga ZDK , 15.kolo

Čelik bez problema slavio u Nemili, naredno kolo ovjera plasmana u viši rang

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na gostovanju u Nemili u okviru 15.kola Kantonalne lige ZDK slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 0:4. Zeničanima četiri kola prije kraja sezone fale još dvije pobjede da matematički osiguraju prvo mjesto i plasman u viši rang.

Danas su crno-crveni gostovali u još jednom derbiju ekipa iz Zenice. Nemila je tim koji dugo igra ovaj rang takmičenja, a Čelik su danas dočekali u lijepom raspoloženju uz nekoliko stotina gledalaca koji su se skupili oko stadiona.

Čelik je poveo već u prvoj minuti utakmice, Šišić je ubacio iz kornera, lopta dolazi do Čička, koji s par metara pogađa za vodstvo 0:1. Nastavili su se napadi Zeničana, koji su već u prvom poluvremenu željeli da riješe pitanje pobjednika. Nakon nekoliko neiskorištenih šansi, novi gol se čekao do 30. minute, kada najbolji pojedinac u redovima gostiju,Smajić je sjajno pogodio na asistenciju Kovača za vodstvo Čelika 0:2. Nije se čekalo dugo na novi gol u mreži domaćina, Mahmutović je prošao po lijevoj strani i ubacio na oko 10-tak metara od gola Nemile, a danas sjajni Smajić iz voleja pogađa za 0:3 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu igralo se uglavnom na sredini terena, gosti su čuvali loptu u svome posjedu i kontrolirali utakmicu. Ništa se faktički nije dešavalo do 75. minute kada lijep gol postiže rezervista Eldin Durmiš, koji je lobovao golmana iskosa s oko 15-tak metara za vodstvo Čelika 0:4. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je konačan rezultat bio 0:4 za crno-crvene.

Čeliku je današnja pobjeda bila 14 u sezoni uz jedan remi, lideri su na tabeli, te će naredni meč na Bilinom polju imati priliku da pobjedom osiguraju prvo mjesto. S druge strane Nemila je ostala na osmom mjestu na tabeli sa 14 bodova.

Nemila-Čelik:0:4

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Nemila:Omerhodžić, Zgrčo, Hindija, Batalović, Zatagić, Mulahasanović, Čehić, Lužić, Ajanović, A. Hodžić i H. Hodžić. Trener: Almin Gazić.

Čelik: Sejmen, Piljug, Muslić, Šabić, Kovač, Salkić, Šišić, Čičak, Ibraković, Smajić i Mahmutović. Trener: Pavle Skočibušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samoiskreno
Fudo Seljačino
10 0
Zaccheroni
ČELIK ŠAMPION !!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi