Trener se požalio na protivničku igračicu, ona uzvratila: "Ponosna sam što sam velika k*čka"

Skandal u WNBA

Trener se požalio na protivničku igračicu, ona uzvratila: "Ponosna sam što sam velika k*čka"

Edmir Škorić

Trener Connecticuta Curt Miller požalio se sudiji da je jedna od igračica rivalskog tima Las Vegasa, Liz Cambage, preteška.

Tokom utakmice trener Connecticuta je sudiji kazao kako "ova djevojka ima bar 300 kilograma", što je naravno izazvalo skandal i posebno uvrijedilo samu košarkašicu.

"Nikada neću dopustiti da me muškarac vrijeđa. Nikad! Treneru Connecticuta, izvinite mali gospodine, ne znam kako se zovete, ali ja imam oko100 kilograma i zaista sam ponosna što sam velika ku*ka. Nikad ne pokušavajte vrijeđati mene ili bilo koju drugu ženu u ligi", napisala je Liz.

Trener je poslije shvatio kakvu je grešku napravio.

"Tokom meča sam razgovarao sa sudijom i dao sam neprimjeren i uvredljiv komentar o visini i težini Liz Cambage. Žalim zbog onoga što sam rekao i želim se iskreno ispričati Liz i cijelom njenom timu. Shvatam važnost svojih riječi i iz ovoga ću učiti", kazao je Miller.

Ipak, ni to izvinjenje nije mu pomoglo da izbjegne kaznu. WNBA je saopštio da je trener suspendovan i da u utorak neće moći voditi svoju ekipu u Seattleu. Uz to, mora da plati 10.000 američkih dolara.