Crno na bijelo: Donosimo obrazloženje Odluke o neizdavanju licence za FK Mladost

Crno na bijelo: Donosimo obrazloženje Odluke o neizdavanju licence za FK Mladost · Ekskluzivno

A. Beganović

Odlukom Drugostepene komisije za licenciranje Mladost iz Doboj Kakanja ostala je bez licence za premijerligaško takmičenje tako da bi, bez obzira što je na terenu izborila ostanak, u narednoj sezoni mogla igrati u nižem rangu.

Ne mire su u premijerligašu iz Doboj Kaknja sa odlukom Drugostepene komisije za licenciranje, a prvi čovjek kluba Mensur Mušija najavio je borbu do samog kraja. Iz Mladosti su već najavili žalbu Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a ukoliko ista ne urodi plodom, spremni su se žaliti CAS-u.

Već su u Mladosti započeli proces formiranja pravnog tima koji će ih zastupati, a kako saznajemo među pravnicima koji će braniti interese kluba biće i nekoliko stranaca.

A, zbog čega Mladost nije dobila licencu? Pitanje je koje ljubitelji fudbala u našoj državi danas najčešće postavljaju. Danas se čak pojavila i informacija da su u pitanju, pored infstrukturnih uslova kako od samog početka tvrdi Mušija, i određena finanasijska dugovanja.

Međutim, da se radi samo o infrastrukturnim problemima, za koje u Mladost smatraju da ih zapravo i nema, pokazuje i službeni dokument do kojeg je došao SportSport.ba. Nakon toga kontaktirali smo i Mladost, a iz ovog kluba su kategorički odbacili navode koji se nalaze u obrazloženju odluke. Naveli su i kako će, da bi dokazali da navodi nisu tačni, tražiti tonski ili pisani zapis sa sjednice ukoliko postoji.

Oglasi

Dakle, u obrazloženju Odluke se između ostalog navodi da je Mladost ispunila finansijske kriterije, a licencu nije dobila zbog infrastrukturnih uslova. U nastavku teksta možete pogledati kompletno obrazloženje Odluke o neizdavanju licence premijerligašu iz Doboj Kaknja.


Međutim, u Mladosti se ne namjeravaju tako lako predati. Danas su povukli prvi potez i zatražili sastanak sa IO N/FSBiH kao i ostalim premijerligašima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Za sada su dva kluba pozitivno odgovorila na poziv Mladosti. U pitanju su Velež i Sarajevo. Interesantno da su ova tri kluba nedavno najavili i formiranje Udruženja premijerligaša.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Nije mi jasno šta čekaju ŽELJO,SLOBODA,TUZLA CITY.Imate li imalo obraza i morala da podržite ove klubove u nastojanju da se barem kakva takva pravda zadovolji.
64 1
Baboisback
Vico hoce da spasi Radnik. Koji je to klosar. Trebaju svi Bosnjacki klubovi da se dignu protiv ovoga.
43 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi