Kovačević sutra putuje u Poljsku i potpisuje višegodišnji ugovor s RKS Rakow?

Na izlaznim vratima Sarajeva

Kovačević sutra putuje u Poljsku i potpisuje višegodišnji ugovor s RKS Rakow?

Endin Čaušević

Jedan od najboljih golmana Premijer lige BiH, Vladan Kovačević, ovog ljeta će prema svemu sudeći napustiti FK Sarajevo.

Kovačević je već tri sezone prvi golman bordo kluba, te je svojim igrama skrenuo pažnju nekoliko klubova iz inostranstva.

Međutim, kako stvari stoje Kovačević će svoju karijeru nastaviti u Poljskoj. Kovačević će karijeru najvjerovatnije nastaviti u ekipi RKS Rakow, a transfer bi se trebao ozvaničiti u narednim danima.

Kako nezvanično saznajemo Kovačević će sutra put Poljske gdje će odraditi ljekarske preglede, a nakon toga trebao bi potpisati trogodišnji ugovor iz mogućnost da isti produži na još dvije sezone.

Očekuje se da u narednim danima i FK Sarajevo potvrdi odlazak Kovačevića što će sigurno biti veliki udarac za bordo klub pred nastup u prvom prekolu Konferencijske lige.

Sarajevo već 8. jula očekuje meč u Moldaviji protiv ekipe Milsami Orhei, a revanš se igra sedam dana kasnije na Koševu. No, kako stvari stoje Kovačević neće biti na golu Sarajeva sezone koja je pred ovim klubom.

Ovaj 23-godišnji golman je u Sarajevo stigao još kao junior 2016. godine, a jednu sezonu proveo je u ekipi Mrkonjića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U minuloj sezoni Kovačević je u svim takmičenjima upisao 37 nastupa u dresu Sarajeva, te je uspio osvojiti trofej u Kupu BiH. Kovačević je sa Sarajevom dva puta bio prvak BiH, te je osvojio dva trofeja u Kupu.

Podsjećamo, Kovačević s bordo klubom ima ugovor do ljeta 2024. godine i sigurno je da će Sarajevo zaraditi određenu sumu novca od njegovog transfera u Poljsku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Nije jedan od najboljih, negu daleko najbolji golman ove jadne i korumpirane lige !!!
24 2
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Zasluzeno,neka ide mlade igrace moramo slati da steknu bolji kvalitet i za reprezentacije. Ne samo Sarajevo nego svi,politika ce im ubiti zelju za igranjem fudbala u nasoj zemlji. Sretno Kova da ispunis djecacki san i zaigras na Old Traffordu.
22 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi