Nedžad pretekao Nedžada: Imamo najbolji rezultat na Olimpijadi u historiji

Čekali smo više od 20 godina na mali pomak

Nedžad pretekao Nedžada: Imamo najbolji rezultat na Olimpijadi u historiji

Edmir Škorić

Najbolji bosanskohercegovački taekwondoista Nedžad Husić (19) ostao je bez medalje, no ostvario je najbolji rezultat BiH u historiji Olimpijskih igara.

Čak 20 godina čekali smo da neko nadmaši rezultat Nedžada Fazlije, koji je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine bio šesti u disciplini 10m vazdušna puška.

Njegov imenjak Nedžad Husić izborio je peto mjesto u kategoriji do 68 kilograma. Sjajni bh. taekwondoista imao je danas priliku da donese BiH prvu medalju, ali nažalost doživio je dva poraza.

U četvrtfinalu je pobijedio Egipćanina Mahmouda Abdulrahmana, a onda je isuviše lako doživio poraze od Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova u polufinalu, te od turskog predstavnika Hakana Rečbera u borbi za treće mjesto i bronzanu medalju.

Svoj nastup okončao je na petom mjestu, što se ispostavilo najboljim rezultatom BiH u historiji Olimpijskih igara.

Ostaje nada da će Amel Tuka ili Larisa Cerić ili neko treći uspjeti da nam donese prvu medalju u Tokiju. Ako ništa, talenti poput plivačice Lane Pudar ili taekwandoiste Husića mogli bi nas uveseliti za tri godine u Parizu.

Top Komentari

Rigel
Nele ti si ponos drzave!!!
5 0
Marija778
Jako sam iznenađen čudesnim iskustvom i čudima dr. Alabe koja su se proširila internetom i svijetom. Dok je čudesno pomagao ljudima širom svijeta da povrate izgubljene ljubavnike, kontaktirao sam ga nakon što sam prošao toliko svjedočenja različitih ljudi kako mi pomaže da vratim bivšeg ljubavnika, rekao sam mu o svom mužu koji me napustio prije otprilike 8 mjeseci, i napustio dom sa svime što sam imao, bio sam zbunjen kad mi je rekao da se samo nasmiješim i budem smiren uvjeravajući me da će sve riješiti za samo 48 sati. Nakon drugog dana kad me nazvao suprug, bila sam toliko šokirana, odabrala sam poziv i nisam mogla vjerovati svojim ušima, zaista me molio da mu oprostim i obećam telefonom: dralaba 3 0 0 0 @ g m a i l . c o m ili možete kontaktirajte ga putem WhatsApp-a / Vibera s ovim brojem +234 9 0 3 9 885 8 5 6 , želim vam sve najbolje, ne dopustite da vam i netko oduzme vašeg muškarca bez obzira na sve ...
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti