Barcelona objavila oproštajni video, sutra u 11 sati vanredna press konferencija

Messi odlazi

Barcelona objavila oproštajni video, sutra u 11 sati vanredna press konferencija

Edmir Škorić

Lionel Messi je još 2004. godine debitovao za prvi tim Barcelone, ali čini se da više neće nositi dres slavnog kluba.

Barcelona je objavila večeras službeno saopštenje i poručila da nije moguće zbog financijskih i strukturnih prepreka potpisati novi ugovor s Argentincem, zbog čega Messi mora da potraži novi klub kao slobodan igrač.-

Barcelona se od Messija oprostila videom. On je za ovaj tim postigao 672 gola na 778 mečeva, te je upisao 35 asistencija i ima 34 trofeja.

Neki od posebnih trenutaka Messija u dresu Barcelone nalaze se u videu koji je objavljen.

U međuvremenu je prvi čovjek kluba, Joan Laporta, sazvao hitnu press konferenciju sutra u 11 sati na Camp Nouu i tada će objasniti detaljno zbog čega Messi odlazi.

Još uvijek nije poznato gdje će Messi nastaviti karijeru, ali mnogi, pa i kladionice, najveće šanse daju PSG-u, a spominju se i Manchester City, Manchester United, Inter, MLS klubovi, pa i matični klub Newell's Old Boys.

Oglasi

Kladionice postavile favorite za Messijev novi klub

Kladionice su već počele da u ponude uvrštavaju okladu na naredni klub Argentinca, a Sky Bet objavio je i kvote.

Najveći favorit za Messijevo dovođenje je PSG s koeficijentom 1.90. Drugi favorit je, zanimljivo, Barcelona s kvotom oko 3.50, ali sada je već izvjesno da je to nemoguć scenarij.

Treći na listi je Manchester City s kvotom 4, pa slijede MLS klubovi (13), argentinski Newell's Old Boys (15), Inter (16), Manchester United (19).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nešto manje šanse daju se Chelseaju i Juventusu s koeficijentima 21.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Nema od ovog nista.Messi ostaje gdje i jeste.Za par dana ce se sve rijesiti
5 2
King_Kenny
...balavurdija na aparatima.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti