Guardiola ostao bez trofeja, pa napao UEFA-u i FIFA-u

Njegova ekipa nije spremna

Guardiola ostao bez trofeja, pa napao UEFA-u i FIFA-u

Edmir Škorić

Manchester City je u subotu izgubio u finalu Community Shielda od Leicestera s 1:0.

Golom Kelechija Iheanacha u 86. minuti Leicester je osvojio trofej iako je City bio veliki favorit na Wembleyju.

Pep Guaridola je nakon utakmice kritikovao UEFA-u i FIFA-u zato što njegova ekipa nije spremna za novu sezonu.

"Opet kasnimo sa svim jer UEFA i FIFA nisu omogućile nogometašima odmor. Tek mi treba doći sedam-osam nogometaša, Rodri je odradio samo dva treninga, Laporte je u izolaciji... Morat ćemo loviti rezultate iako nećemo biti na našoj najvećoj razini. Tako smo prošle godine izgubili od Wolverhamptona i primili pet golova od Leicestera", rekao je Guardiola.

"Htio sam da pobijedimo, odigrali smo dobru utakmicu, posebno kad se uzmu u obzir mladi sastav i problemi s početkom priprema. Bit će bolje već u nedjelju, a cilj nam je do prve reprezentativne pauze osvojiti što je više moguće bodova. Iz onog što sam vidio danas, uvjeren sam da ćemo imati uspješnu sezonu", dodao je Pep.

Sezona u Engleskoj kreće naredne sedmice, a City u odbranu titule kreće gostovanjem kod Tottenhama u Londonu.

Oglasi

Grealish debitovao, City izgubio: Leicester slavi prvi trofej u novoj sezoni

Leicester City osvojio je prvi trofej na Ostrvu ove sezone.

Prvo poluvrijeme je ponudilo zanimljiv fudbal. Oba tima su imala nekoliko prilika, a izdvajaju se stative Vardya i Mahreza.

U drugom poluvremenu slična igra na terenu. City je preko Mahreza imao najbolju šansu, prijetio je i Leicester, a trenutak odluke desio se u 86. minuti.

Nakon jednog duela u šesnaestercu Citya, Ake je srušio Ihenacha i dosuđen je penal za Lisice.

Ihenacho je uzeo loptu i zatresao mrežu Manchester City za 1:0 i ispostavit će se prvi trofej za Leicester ove sezone. Lisice su prošle sezone osvojile FA Cup, dok je Manchester City aktuelni pravk Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodajmo da je za Leicester ovo bio prvi trofej u Community Shieldu nakon 1971. godine.

U timu City debitovao je Jack Grealish, najskuplji engelski fudbaler svih vremena koji je u igru ušao u 62. minuti umjesto Edoziea.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Kod koje jače ekipe nije tako?
9 0
*p!p!t@*
Ovaj pokupova pola otoka, i opet mu neko drugi kriv za sve...
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi