Sergi Roberto oduševio sve u Kataloniji, a ko je sljedeći?

Prihvatio da igra za manje novca

Sergi Roberto oduševio sve u Kataloniji, a ko je sljedeći?

E. Škorić

Sergi Roberto je kao treći kapiten Barcelone pristao na smanjenje plate.

Robertu trenutni ugovor s Barcom ističe na ljeto 2022. godine, ali je prihvatio prijedlog kluba za novi ugovor i to sa smanjenom platom, što je prvi uradio Gerard Pique.

Četiri kapitena Barcelone, osim Piquea i Roberta to su još Jordi Alba i Sergio Busquets, spremna su pomoći klubu u teškim trenucima i igrati za daleko manje novca.

Nakon Piquea, Roberto je prihvatio prijedlog uprave, a Alba je također spreman učiniti isto, za Busquetsa se također vjeruje da je u službi kluba.

Roberto će novi ugovor s Barcelonom potpisati do ljeta 2024. godine. On je od početka bio za to da se igrači udruže i smanjenjem plate pomognu klubu da prevaziđe ovaj tmurni period.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dvadesetdevetogodišnji Španac cijeli je život u Barceloni. Počeo je 2006. godine da trenira u akademiji ovog tima, prošao sve omladinske selekcije, a za prvi tim debitovao 2013. godine.

Kao i većina igrača Barcelone, ima brojne trofeje osvojene u dresu kluba. Dva puta je osvajao Ligu prvaka, šest puta prvenstvo Španije, ima šest osvojenih kupova, pet superkupova Španije i dva naslova Svjetskog klupskog prvenstva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emial766
Sto je smijesno dodje Memphis i dobije 18mil godisnje a ovi sto zaradjuju u pola smanjuju plate da bi ti novi mogli biti registrovani. Ja prvi nebi prisato.
7 3
dinass
Tako je neka pisaju po tebi domacem a Depaju i Ageru daj plate,****ga nemaju.Da niste nikog doveli a sacuvali Mesija razumjeo bih zrtvu al zrtva za Agera,Depaja a posebno za Garsiu nema smisla prema vama i preveslani ste kao mala djeca.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi