Drastičan potez Barcelone: Laporta poslao jasnu poruku Samuelu Umtitiju

Sigurno odlazi

Drastičan potez Barcelone: Laporta poslao jasnu poruku Samuelu Umtitiju

E. Čaušević

Francuski defanzivac Samuel Umtiti još uvijek ne želi da napusti Barcelonu.

Umtiti je na kraju prošle sezone dobio poruku od čelnika kluba da može potražiti novi klub jer Ronald Koeman neće računati više na njega.

Barcelona radi sve kako bi se pokušala riješiti Umtitija i barem malo olakšati budžet za plate, ali Francuz im pravi veliki problem jer ne želi da napusti katalonski klub.

Umtiti je imao nekoliko zanimljivih ponuda ovog ljeta, ali ih je odbio što je itekako naljutilo Joana Laportu.

Predsjednik Barcelone više nema strpljenja sa Umtitije i postavio mu je jasan ultimatum, te poručio da će sigurno napustiti katalonski klub htio on to uraditi ili ne.

Umtiti navodno želi da se vrati u Lyon, ali njegov bivši klub još uvijek nije poslao ponudu. Iz Barcelone su poručili da Umtiti ima sedam dana da dogovori transfer u Lyon ili će u suprotnom oni uzeti stvari u svoje ruke.

Katalonski Sport objavio je jutros da će Barcelone, ukoliko Umtiti ne dogovori transfer u narednih sedam dana, da na svoju štetu raskine ugovor s njim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni su spremni čak da plate određenu odštetu samo da Umtiti ode i uradit će istu stvar kao s Matheusom Fernandesom kojem su putem e-maila saopštili da više nije član katalonskog kluba.

Umtiti je imao dovoljno vremena da pronađe novi klub, ali uporno odbija to da uradi. No, u klubu to više ne žele da tolerišu i spremni su na sve samo kako bi francuski defazivac otišao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
al cete ga i zafrkati ako raskinete ugovor i isplatitie mu platu i onda moze poptisati za koga hoce...
7 0
King_Kenny
...isplatite covjeku fino sve sto mu dugujete do kraja ugovora i raskinete ugovor...nije vas on tjerao da ga dovedete i masno platite.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi