Najluđa utakmica godine: Šest golova, igrač na golu Levantea i remi protiv Real Madrida

Meč završen rezultatom 3:3

Najluđa utakmica godine: Šest golova, igrač na golu Levantea i remi protiv Real Madrida

E. Čaušević

Levante i Real Madrid odigrali su večeras spektakularnu utakmicu koja je završena rezultatom 3:3 u okviru drugog kola španske La Lige.

Real Madrid je odlično otvorio utakmicu i stigao do prednosti već u petoj minuti. Benzema je odlično prošao po desnoj strani i vratio je loptu ua Balea koji s desetak metara pogađa mrežu Levantea za 1:0.

Gosti su nastavljali da kontrolišu ritam meča i ponovo su zaprijetili u 39. minuti kada je Bale sjajno pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta ide pored stative.

Dvije minute kasnije pokušao je i Isco, no nema gola. U drugom poluvremenu gledali smo totalno drugačije izdanje Levantea što je očito šokiralo i fudbalere kraljevskog kluba.

Već u prvom napadu u nastavku meča Levante je poravnao na 1:1. Marti Roger je uspio da pogodi mrežu Courtoisa nakon odlične asistencije Melera.

Samo deset minuta kasnije totalni preokret domaćih. De Frutos odlično centrira s desne strane, a Campana zakucava loptu u mrežu Real Madrida za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Oglasi

Međutim, Real Madrid je uspio u 73. minuti da se vrati u meč. Casemiro fantastično asistira za Viniciusa Juniora koji izlazi sam ispred golmana domaćeg tim a i pogaa za 2:2.

Kada su svi očekivali da će Real krenuti po preokret Levante je ponovo poveo. Bardhi je centrirao iz prekida, a Alabu lopta pogađa u glavu i ide do Robera Piera koji s nekoliko metara lagano matira Courtoisa za 3:2.

Ipak, tu nije bilo kraj spektakularnom meču u Valenciji. Real Madrid je krenuo svim silama naprijed i uspio da dođe do boda.

U 85. minuti Benzema je uposlio Viniciusa koji fantastičnim udarcem iskosa s lijeve strane pogađa mrežu Levantea za 3:3 što je bio i konačan rezultat večerašnje utakmice.

Dvije minute kasnije golman domaćih dobio je direktan crveni karton jer je igrao rukom na polovini terena kada je pokušao zaustavi kontru gostiju. Domaći nisu imali pravo na izmjenu, a na golu Levantea do kraja je bio štoper Ruben Vezo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Levante je ipak do kraja uspio da sačuva svoju mrežu i osvoji bod protiv Real Madrida iako su u dva navrata večeras imali prednost, ali na kraju sigurno da mogu biti zadovoljni rezultatom.

Real je drugi na tabeli sa četiri boda, dok je Levante osmi sa dva osvojena boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
NO PENALTY NO PARTY
15 15
King_Kenny
...na kraju 6 minuta igraju sa igracem vise protiv ekipe kojoj je igrac na golu i ne upute sut u okvir gola...da ne pricamo o 3 primljena gola od ekipe koja ce se boriti za opstanak i jos 2-3 zicera koja su promasili ukljucujuci i promasaj na prazan gol...Real je tanak skroz,mozda losiji i od Barcelone koja je isto sinoc mogla 5 komada da primi...Atletico ima otvoren put za odbranu titule,odlicni su u odbrani jos ako u napadu Suarez i ekipa otcepe uzimaju titulu 100%...
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi