Halilhodžić u ratnoj zoni: "Puca se na 50,100 metara od nas, vraćaju se sjećanja..."

Selekcija Maroka blokirana u Gvineji

Halilhodžić u ratnoj zoni: "Puca se na 50,100 metara od nas, vraćaju se sjećanja..."

Admin Čaušević

Turbulentni sati puni drame i neizvjesnosti su iza selekcije Maroka koju s klupe predvodi naš Vahid Halilhodžić.

Maroko je u ponedjeljak protiv Gvienije trebao igrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Selekcija sa sjevera Afrike je već doputovala u prijestolnicu Conakry.

Međutim, u prijestlolnici Gvinije je trenutno ratna zona nakon što je izvršen državni udar Situacija je dramatična i napeta te je teško prognozirati šta slijedi.

Nakon saznanja za državni udar odmah smo kontaktirali Vahida Halilhodžića koji je izdvojio nekoliko minuta i dao izjavu za SportSport.ba o trenutnoj situaciji.

"Utakmica je otkazana, čekamo dozvolu da napustimo hotel i krenemo za Maroko. Kada čuješ pucanj na 50,100 metara od vas nije ugodno...", kazao je popularni Vaha.

Oglasi

Halilhodžić je nešto slično doživio prije skoro tri decenije u Mostaru tokom agresije na BiH.

"Vraćaju se sjećanja na ono što se desilo kod nas. Vlada neizvjesnost, za sada smo blokirani, postajemo i nestrpljivi. Kod nekih ima i panike."

"Zvalo me do sada dosta prijatelja, članova porodice, svi su zarinuti. Zvalo me i dosta novinara, jednostavno trebamo sačekati i vidjeti šta će se desiti", kazao je najbolji bh. trener.

Predsjednik Gvineje Alpha Condéa je završio u rukama vojske koja je izvela udar i njegova sudbina je nepoznata pošto pobunjenic tvrde da je vlada raspuštena, dok ministar odbrane tvrde da je napad na predsjedničku palatu odbijen.

Top Komentari

Maestro
E Vaha da si trenirao svoju BIH ne bi bio gdje se puca...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi