Uklanjanje zastave sa ljiljanima izazvalo opravdane burne reakcije

Nakon subotnjeg meča reprezentacije dosta bure

Uklanjanje zastave sa ljiljanima izazvalo opravdane burne reakcije

S. Mlaćo
BiH je u subotu savladala Kuvajt (1:0) u Zenici na skoro pustom Bilinom Polju.

Sablasna atmosfera i pobjeda sa minimalnih 1:0 brzo će se zaboraviti, a nakon meča dosta pažnje privukli su navijači reprezentacije "Ljuti Krajišnici".

Naime, jedan od članova ove navijačke skupine koja na svim mečevima bodri našu reprezentaciju okačio je zastavu sa ljiljanima.  Brzo su mu prišli zaštitari i kazali da zastava treba da bude skinuta.

"Nisu nam dozvolili da unesemo transparente, pa sam ja postavio zastavu s ljiljanima. Normalno na ogradu, ali su ubrzo stigli momci iz osiguranja da me opomenu da skinemo zastavu s ljiljanima. Momci iz osiguranja nisu ništa krivi. Bili su korektni i profesionalno su odradili svoj posao. Došla im je naredba s vrha da se zastava s ljiljanima skine. Ja je nisam htio skinuti, pa ćemo vidjeti šta će se desiti", rekao je Admir Karabeg, predsjednik navijačke skupine.

Karabeg je sve objavio na facebooku, a zastava je ostala tokom cijelog meča. Izazvalo je to brojne komentare i dan poslije meča.

Poznato je da je NS BiH već ranije najavio da navijačke transparente neće biti moguće unijeti, a kazali su da je sve zapravo odluka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničkog dobojskog kantona.

Oglasi

Odluke kriznog štaba su iznesene i na stranici Saveza, a postavlja se pitanje koliko su zapravo opravdane. Kome mogu smetati transparenti ili zastave i koliko utiču na epidemiološke mjere, ako npr. ispred stadiona Bilino Polja možete sjediti u prepunom kafiću i družiti se bez ikakvih pravila.

Opis nije dostupan.

Da li su iz Saveza samo 'klimnuli' glavom na ovu preporuku ili su pokušali nešto učiniti kako bi izašli  u susret vjernim navijačima koji ne biraju sredstva da bodre Džeku i društvu nije poznato, no svakako da je očekivati odgovor na ovo pitanje iz krovne kuće bh. nogometa.

A da je potez uvijek hrabrih Ljutih Krajišnika privukao dosta pažnje potvrđeno je i sinoć. Naime, sinoć je ispred zgrade NS BiH okačena zastava sa ljiljanima.

Uz to se nalazila i jasna poruka: Ne dirajte zastavu sa ljiljanima! Jednom smo ginuli za ljiljane, možemo i opet!“.

Već od ranije je poznato da su zastave sa ljiljanima, šahovnicom i trobojka zabranjene na terenima Premijer lige, te da su pojedini mečevi i prekidani dok se iste nisu skinule, ali pravila opet nisu važila na svim stadionima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Da li se na mala vrata pokušava uvesti zabrana i na reprezentativne utakmice pod krinkom borbe protiv pandemije koronavirusa, ostaje nam da vidimo.

Postavlja se pitanje i šta će se desiti u utorak kada će navijači sigurno ispuniti Bilino Polje i bodriti Zmajeve u važnom meču protiv Kazahstana. Šalove i transparente, te 'ljiljane' moraju ostaviti kod kuće prije polaska na zenički stadion ili?

Top Komentari

user1626167076
Vala cu je unijeti u utorak nekako,i napisat cu na njoj VICO
39 2
Mowzilla
Dobro ste se sjetili napisati ovaj tekst, kome smetaju ljiljani? ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
22 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije