TV kuća tvrdi da je otkrila skandal: Menadžer navodno platio za nastup golmana

Narušena atmosfera pred ključnu utakmicu

TV kuća tvrdi da je otkrila skandal: Menadžer navodno platio za nastup golmana

Edmir Škorić

Još jedan skandal pogađa reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U subotu je tokom utakmice BiH - Kuvajt u Zenici bivši golman reprezentacije BiH Asmir Begović opleo po selektoru Ivajlu Petevu, ali i po predsjedniku NFSBiH Vici Zeljkoviću te uposleniku Saveza i nekadašnjem reprezentativcu Zvjezdanu Misimoviću koje je nazvao kriminalcima i optužio ih da "pune džepove".

Danas je TV Kuća N1 na svom portalu objavila screenshot navodne prepiske. Osoba čiji identitet nije otkriven, a za koju N1 tvrdi da je fudbalski menadžer, unaprijed je znao kada će njegov 'pulen' zaigrati u dresu bh. reprezentacije, te tvrdi da je za to platio nekome u NFSBiH.

"Moj mora bit’ pozvan i mora branit’ prijateljsku 27. 3. protiv Kostarike! Tako sam dogovorio i kaparu dao", stoji u dijelu prepiske, a koju prenosi televizija N1.

U spomenutoj utakmici protiv Kostarike 27. marta branio je Nikola Vasilj, ali ga je u 58. minuti zamijenio Kenan Pirić. Obojica su trenutno uz Ibrahima Šehića s reprezentacijom koja sutra dočekuje Kazahstan. Spomenuti meč završen je rezultatom 0:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prema Transfermarktu, Vasilj je član menadžerske agencije Soccerfriends Sportmanagement, dok se Pirić vodi kao klijent AK Sport Agency. Kontaktirali smo agencije, ali nisu željeli komentarisati ove navode.

Top Komentari

King_Kenny
...sta kaze,tuzit ce Begovica???...hahahahahhahahahaha...
78 0
krems_krems12
Na kraju ce biti objasnjenje da je ovo fotomontaza ili neka neprimjerena šala. SAVEZ NAPOLJE!!!
48 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi