Petev: Po meni prvo poluvrijeme trebalo je biti 3:0, ali fudbal je čudo

Press konferencija nakon Kazahstana

Petev: Po meni prvo poluvrijeme trebalo je biti 3:0, ali fudbal je čudo

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici remiziralia protiv Kazahstana (2:2) u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon utakmice na Bilinom polju održana je press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se selektor naše reprezentacije Ivaylo Petev.

Na početku je pričao o tome da li je bio iznenađen igrom Kazahstana.

"Ne slažem se s tobom. Imali smo kontrolu nad utakmicom 90 minuta. Sjajno prvo poluvrijeme. Imali smo 3-4 100% šanse, zadovoljan sam s pristupom ekipe, dali su sve od sebe. Nisam zadovoljan kako smo primili dva gola, ali fudbal je takva igra kada si bolji da možeš tako da primiš dva gola i ostaneš bez pobjede", rekao je Petev na početku i dodao.

"S ovom igrom koju trebamo poboljšati siguran sam da možemo do drugog mjesta u grupi. Nisam zadovoljan načinom na koje primamo golove. Ne zaslužujemo mi to, ali utakmica je gotovo i to je fudbal. Nisam sretan, ali bitno je izvući pouke i vidjet gdje smo griješili da možemo popraviti u narednoj utakmici".

Prekidi su nam slaba tačka?

Oglasi

"Slažem se s tim. Moramo analizirati gdje griješimo i moramo raditi da to poboljšamo. Izgubili smo koncentraciju u bitnim momentima, ali u fudbalu je tako i sve je moguće. Pogriješili smo, ne možemo to vratiti i idemo dalje", kaže selektor BiH.

Šta očekujete u narednim utakmicama?

"Nijedna utakmica nije ista. Neće biti lako protiv bilo koje ekipe i opet kažem neka ovo bude naša slika koju moramo popravljati da budemo još bolji. Momcima nemam šta da zamjerim jer su dali sve od sebe. U par trenutaka smo izgubili koncentraciju i to je jedino. Nismo zaslužili da primimo dva gola, ali tako je".

"Zadovoljan sam sa svima koji su danas igrali. Stvorili smo mnogo šansi i minus je što smo dali samo dva gola i na taj način moramo da razmišljamo. Ali, opet pozitivno je što smo stvorili toliko šansi. Po meni prvo poluvrijeme trebalo je biti 3:0, ali fudbal je čudo. Rezultat je takav kakav jest. Analize moramo da radimo i vidimo gdje griješimo".

Da li ćete ostati pri istoj formaciji s tri stopera u zadnjoj liniji?

Oglasi

"Prvo poluvrijeme je možda i najbolje poluvrijeme od kada sam ja ovdje. Šta nam je falilo? Lopta u golu i to je to", rekao je Petev.

Da li su ove "afere" utjecale na igrače pred meč?

"Ono što sam danas vidio nije jer su igrali odlično i dali su sve od sebe. Mislim da nije i to je još ojačalo atmosferu u ekipi. Zadovoljan sam igrom, ali nisam zadovoljan rezultatom i načinom na koji smo primili golove".

Kolašinac?

"Imao je tešku povredu protiv Francuske, ali ljekari su učinili sve da igra i zadovoljan sam kako je odigrao 45 minuta kao i cijeli tim. Osjetio je bol i htio sam da igra neko ko je spreman 100% i nismo željeli da rizikujemo težu povredu".

Oglasi

Teško vam je pao remi?

"Naravno da je teško pao, ali moramo naći snage da nastavimo dalje jer igrači mi daju motivaciju sve više i više. Oni daju sve od sebe da ispune ono što tražim i ne mogu da ne budem zadovoljan njihovim zalaganjem i igrom".

"Želim i ja da igramo lijepo jer smatram da na taj način možemo više da pobjeđujemo. Imamo igrače za to, ali ne možemo promijeniti naglo sistem igre i igrači znaju procijeniti kako se treba postaviti. S ovakvim pristupom i igrom imamo veće šanse da dobijemo što više utakmica", priča Petev.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Da li ćete mijenjati igrački kadar za naredno okupljanje?

"Moramo svaki  meč da se "bacamo na glavu" bez obzira na protivnika. Ko će biti na spisku ne mogu da odgovorimo. Imamo kostur ekipe i vrata su otvorena za sve igrače za koje smatram da mogu da nam pomognu". 

Top Komentari

Arnel925
Mislim da su momci dali 100% da smo imali barem 2% i sreće bilo bi i 5 golova. Nažalost nismo imali sreće. Kazakstan je na drugoj strani imao 100% sreće jer su dali gol iz ničega. I prvi i drugi put. Ali to je fudbal. Važno je da ovako igraju sa srcem i vraćaju se svi itd. Onda ce bodovi i sreća doći.
40 8
Celtic
Da si imalo čovjek dao bi otkaz sam, ne samo zbog loših rezultata nego i način na koji si izabran i lobiranje mjesecima po Sarajevu i ulizivanje određenim ljudima da te izaberu. Brzo naša stoka od naroda sve zaboravi, kupi ih bod protiv Francuza i pobjeda na guzove protiv hebenog Kuvajta, isto tako da im Novalić i Dodik dadnu po 20 deka kafe i malo cigara, zaboravili bi im sve i kleli bi se u njih.
24 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi