Od kvalifikacija do titule na US openu bez izgubljenog seta, a ima samo 18 godina!

Emma Raducanu za historiju

Od kvalifikacija do titule na US openu bez izgubljenog seta, a ima samo 18 godina!

Edmir Škorić

Emma Raducanu ispisala je historiju ženskog tenisa.

Mlada britanska teniserka koja ima samo 18 godina krenula je od kvalifikacija, te je bez ijednog izgubljenog seta osvojila US Open.

Ona je u finalu tinejdžerki nadigrala Kanađanku sa 6:4, 6:3 i potpuno je zasluženo došla do trofeja.

Ovo je prvi pehar za Britance nakon 44 godine, a ona je postala prva koja je kao kvalifikant osvojila Grand Slam pehar.

"Prvo, čestitam Lejli i njenom timu na sjajnom turniru, igrala je nevjerovatan tenis, pobijedila je mnoge top igračice. Nivo njene igre bio je ogroman, nadam se da ćemo imati još mnogo grend slem i ostalih finala. Provela sam tri nedjelje ovde, imala divnu podršku mog trenera, agenta, od svih kod kuće, hvala vam svima na tome. Prije svega, hvala svakom ovde u New Yorku, toliko ste učinili da se osjećam kao kod kuće, inspirisali ste me u teškim momentima i nadam se da smo vam se danas odužili dobrom igrom", izjavila je Raducanu.

Top Komentari

user1583752673
Svaka cast, e to je podvig!
7 0
user1597698961
Igra cura brate mili,,ko je gledao zna o cemu pricam,sad sta je ovo da li je trenutak ili ne vidjet cemo jer mnoge su ovako,ostapenko uzela rolan garso nestade,swiatek vec duzi period nema dobrih rez,mnogo tih mladih nada..mad aova mala djeluje zrelo bas.. A i fina je ko lutka habahah
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi