Jagodića i Radnik kao da je neko prokleo: U 90. minuti su ostali bez pobjede
Foto: HŠK Posušje

Podjela bodova u derbiju začelja

Jagodića i Radnik kao da je neko prokleo: U 90. minuti su ostali bez pobjede

Edmir Škorić

U trećoj utakmici devetog kola Premijer lige BiH sastali su se Posušje i Radnik, a gosti iz Bijeljine ostali su bez pobjede u samom finišu meča (1:1).

Posušje je ostalo bez trenera prije nekoliko dana, pa je Denisa Ćorića zamijenio Stipe Balajić, ali ni pod njegovim vodstvom nije uspjelo doći do pobjede. Mada, s obzirom kako se sve odvijalo, mogu biti zadovoljni na Mokrom docu i sa bodom.

S druge strane, Vlado Jagodić se vjerovatno pita kako je moguće da je i ovaj put njegov tim ostao bez pobjede, a bio je tako blizu. 

Prvi gol na meču postignut je nakon samo 12 minuta. Najbolji strijelac Radnika Marković bio je precizan za 0:1. Imali su Begić i Lauš velike šanse za domaće do kraja prvog dijela, ali je Hodžić koji je stajao na golu, s obzirom da je mladi Aljkanović zbog povišene temperature ostao u Bijeljini, spasio goste iz Bijeljine do odlaska na odmor.

Domaći ni u nastavku nisu odustajali od napada, po svaku cijenu su željeli do gola, ali čvrsti Radnik je odolijevao napadima domaćina, mada je u 90. minuti Posušje ipak došlo do zasluženog gola i boda. Luka Begić je junak domaćeg tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na samom kraju došlo je do obračuna između igrača dva tima, ali se na kraju ipak sve smirilo.

Radnik dočekuje Zrinjski u srijedu, dok Posušje na Tušnju gostuje ekipi Slobode.

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Nije majka klela Jagodica jer se kladio, nego jer se vadio novim tiketom.
3 0
Radnik78
Glavni problem FK Radnik je Vlado Jagodić,i njegov demagogija..Radnik nije zaslužio ni ovaj bod..Posušije je imalo 11kornera,63% posjed lopte,duplo više napada od Radnika..Krstajić ako ubrzo ne reaguje izgubiti će i on sam poverenje jel ova Uprava ništa bolje nije uradila od prošle...puno priče i velikih biznismena u Uprav koji nisu spremni dati dinara za pojačanja.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi