Sudijska ekipa napustila Mostar, Borac uz policijsku pratnju krenuo prema Banjaluci

Okončana 'drama' u Mostaru

Sudijska ekipa napustila Mostar, Borac uz policijsku pratnju krenuo prema Banjaluci

E. Škorić

Meč 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca nije odigran do kraja.

U 82. minuti, pri vodstvu Banjalučana od 2:0, došlo je do ružnih scena i onih koje najmanje želimo na sportskim borilištima. Grupa navijača Veleža utrčala je na teren, nastao je prekid i meč više nije nastavljen.

Jasno je sada da će Borac dobiti meč službenim rezultatom 3:0, a mostarski klub žestoku kaznu nakon zasjedanja Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH.

Domaći su večeras bili nezadovoljni odlukama sudija na čelu sa glavnim sudijom Sabrijom Topalovićem. Posebno je Topalović "podigao pritisak" Veležovim navijačiam krajem prvog dijela kada je dosudio jedan diskutabilan faul nakon kojeg je Vranješ pogodio za 0:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uslijedilo je skandiranje "lopovi, lopovi", ali nije niko slutio da će u 82. minuti utrčati na teren i da će doći do prekida, te da će tako ponajviše štete nanijeti svom klubu. Ponašanje koje bez obzira na sve, nije prihvatljivo na sportskim borilištima.

Tek nešto prije 23 sata su službena lica napustila Mostar, a uz policijsku pratnju je i autobus Borca krenuo nazad u Banjaluku.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Hajde Sabrina ne doso kući majki Dabogda
13 6
Fourteenwords
Čuj u Mostaru...,bravo vrapčićani nedajte se
6 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije