Petev govorio o Kruniću, Vrančiću, Kovačeviću, 'prednosti' Kazahstana...

Selektor se obratio medijima

Petev govorio o Kruniću, Vrančiću, Kovačeviću, 'prednosti' Kazahstana...

S. Mlaćo
Selektor naše A reprezentacije Ivaylo Petev objavio je imena igrača na koje računa u susretima protiv Kazakhstana (09. 10.) i Ukrajine (12.10.) u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Petev se nakon toga u zgradi NS BiH obratio i medijima.

Mario Vrančić se vratio u reprezentaciju.

“On može da pomogne ekipi u ovom trenutku. Neću o njegovim kvalitetama pričati, smatram da on može pomoći i siguran sam da će dati sve od sebe da pomogne“, prve su riječi Peteva.

Prekidi su rak rana naše reprezentacije.

“To je tako, slažem se. Moramo obratiti pažnju na to. To je naš minus, moramo obratiti pažnju da to promijenimo. Moramo biti skoncentrisani 150 posto, pogotovo ove dvije naredne utakmice. Radit ćemo na tome, moramo to mnogo poboljšati“.

Oglasi

U Kazahstan idemo na umjetnu travu.

“To je njihova prednost. Većina igrača igra na umjetnoj, naši ne, jedino Stevanović u Švicarskoj. Moramo se pripremiti ozbiljno za to, imat ćemo dva treninga, znamo naš cilj“.

Na spisku imamo najviše defanzivnih igrača.

“Tu bude i povreda, znate kako ide. Bitno je da damo gol više od protivnika, a kako ćemo igrati, nije ni bitno“.

Vladan Kovačević nije tu, zašto?

Oglasi

“Prošli put sam rekao, a i sada ću. Harmonija među ova tri golmana je sjajna, svi brane i to je moja odluka. Možda u narednim nekim utakmicama bude pozvan i Kovačević i neko drugi. Za sada ne želim ništa mijenjati i spisak je takav kakav imate u svojim rukama“.

Muhamed Bešić se vratio na teren, da li će uskoro u reprezentaciju?

“Vrata je otvorena za svakog nogometaša koji može pomoći. Zanima me kako će igrati, dugo nije igrao i nadam se da će se uskoro i vratiti reprezentaciju“.

Petev je dodao da je Krunić povrijeđen i da se čuo sa njim prije par dana. Zbog toga je kaže pozvan Vrančić.

Dotakao se i Ukrajine.

"Ukrajina je napredovala mnogo, mislim da su prije tri ili četiri godine bili U-21 prvaci. Ozbiljna su ekipa, nisam puno skoncentrisan na njih, prvo je Kazahstan. Znam i šta može Ukrajina, ozbiljna su ekipa, igrali su na EP, puni su samopouzdanja", dodao je Petev.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Da li se možemo nadati naknadnim pozivima.

"Vrlo moguće. Ima još kolo, nadam se da se neće ništa loše desiti", za kraj je kazao bugarski stručnjak.

Top Komentari

RZ88
Za Prcića mi nikad nece biti jasno da ga niko ne zove.
14 0
Mowzilla
Kaze "vrata je otvorena..." a ti ih zatvaras mnogim potencijalcima. Yebo li te Vico u usta dok si u materi bio...
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi