Apenini pod nogama nezaustavljivog fudbalskog urgana sa juga Italije!

Sjajni Napoli slavi novu pobjedu

Apenini pod nogama nezaustavljivog fudbalskog urgana sa juga Italije!

A. Čaušević
Teme:

I nakon sedam odigranih utakmica nove sezone Serije A Napoli ima maksimalan učinak. 

Fudbalski uragan sa juga Italije je nezaustavljiv u prvih sedam utakmica. Posljednja stanica bila je stadion Artemio Franchi u Firenci.

Partenopei su gostovali Fiorentini protiv koje se još jednom pokazali karakter. Gubili su, ali su uspjeli ostvariti trijumf i to rezultatom 1:2.

Viole su bile prve koje su stigle do gola. Igrala se 28. minuta kada je na radost više 20.000 domaćih navijača pogodio Martinez.

Međutim, prednost se istopila desetak minuta kasnije. Insigne nije uspio zabiti iz penala, ali je Lozano nakon odbijene lopte uspio nekako zatresti mrežu. Gol pogledajte ovdje.

Napoli je preokret režirao u 50. minuti kada je pogodio Rrahmani. Bez obzira na pokušaje i napade, domaći nisu uspjeli izjednačiti pa su gosti odnijeli tri velika boda za prvo mjesto na tabeli.

U istom terminu se igrao meč Roma - Empoli. Vučica je slavila sigurnu pobjedu sa 2:0 sa postignutim golovima u oba poluvremena. U prvom je zabio Pellegrini, a u drugom Mkhitaryan.

Promo

Top Komentari

Asam85
Ma ja, dok ne dođe Spartak iz Moskve. ****no jaka ova Seria A!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi