Pjanić otkrio do sada nepoznate detalje iznenadnog transfera, nagovorio ga kolega iz reprezentacije

Ne može pomoći Zmajevima

Pjanić otkrio do sada nepoznate detalje iznenadnog transfera, nagovorio ga kolega iz reprezentacije

A. Čaušević

Miralem Pjanić neće biti na raspolaganju selektoru Ivaylu Petevu tokom oktobarskih utakmica reprezentacije BiH protiv Kazahstana i Ukrajine.

Pjanić je u posljednjim danima prijelaznog roka na potpuno iznenađenje prešao u Bešiktaš gdje je stigao na jednogodišnju posudbu iz Barcelone. 

U razgovoru za BeiN Sports odlični veznjak je otkrio do sada nepoznate detalje iznenađujućeg transfera u redove prvaka Turske. 

"Igrali smo s reprezentacijom protiv Francuske. Bio sam na aerodromu. Mobitel mi je bio isključen. Novinari su počeli da me ispituju, nisam znao šta se dešava jer mi je mobitel bio isključen", kazao je Pjanić te nastavio:

"Rekao sam ima da imam tri godine ugovora s Barcelonom i da sam igrač Barcelone. Došao sam u hotel, uzeo mobitel, vidio toliko propuštenih poziva i poruka da sam bio iznenađen."

"Stvari se ponekad dešavaju prebrzo. Trener i klupsko rukovodstvo su dosta doprinjeli mom dolasku. Dosta se brinu o meni. Ogroman interes je bio presudan".

Oglasi

Bh. reprezentativni veznjak je otkrio kako je u Bešiktaš stigao i nakon razgovora sa Ibrahimom Šehićem koji je većinu karijere proveo u Turskoj i sad brani u Konyasporu.

"Bilo je nekoliko ključnih faktora da dođem. Prvo sam razgovarao sa Šehićem. Dobro poznaje mjesto. Rekao mi je da je Bešiktaš najveći klub u Turskoj i da ću biti sretan ovdje.

Kada sam vidio gdje sam došao, interes te briga trenera i zaposlenih, i organizacija su pokazali da sam napravio pravi izbor."

Pjanić je još pohvalio nove saigrače za koje je kazao da su dobri fudbaleri i vjeruje da će uspjeti zajedno. Govorio je pohvalno i otreneru Sergenu Yalcinu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Imamo iskusan i kvalitetan tim. Kada smo svi zajedno, ne odustajemo tako lako. Sve što želimo je da ispravno napravimo stvari", kazao je 31-godišnjak.

Inače, Pjanić je trenutno van stroja zbog povrede, a povratak na teren se očekuje u drugoj polovini oktobra. 

Top Komentari

Koba84
@Svojprisebi kako higjena u gradu. Hoces da budes na televiziji. Pozz za najveceg stakora na portalu. Selam alejkum brate turcine
4 0
Savage
Najbolji transfer u ISTORIJI BARCE . Steta za povredu. Brz oporavak Pjanke. Pozzz svima
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi