Ronaldo postavio novi rekord

Po broju golova u dresu Portugala

Ronaldo postavio novi rekord

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo došao je do 112. gola u dresu Portugala.

Portugalci su sinoć u prijateljskom meču slavili kao domaćini protiv Katara s 3:0, a zvijezda Manchester Uniteda je u prvom dijelu postigla jedini gol. Ronaldo je na poluvremenu napustio teren.

Bio je to 112. pogodak 36-godišnjeg napadača u dresu Portugala i time je postavio novi rekord po broju golova u reprezentativnom nogometu.

Sada ima dva gola prednosti ispred Iranca Ali Daeija, kojeg je sa trona skinuo početkom septembra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon Ronada i Ali Daeija, daleko ispod je bivši mađarski reprezentativac Ferenc Puškaš sa 84 gola, Japanac Kamamoto je postigao 80 golova.

Top Komentari

Klicko
Armenija,Malta,Andora,Kazahstan,San Marino,Luxemburg,Litvanija,Farska Ostrva,Moldavija i sad je dodao Katar na ovu listu jakih reprezentacija na kojima je nabijao statistiku :D
6 17
user1607499935
Ronaldo treba sa se zahvali formatu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Najdraže žrtve: Andora, Litva,Estonija,Farski otoci,Luxemburg, Letonija i tek nešto jača Mađarska. Anomalija je tek Švedska. Dosta je reć da je 50% reprezentativnih golova zabio protiv momčadi koje ne ulaze u top 50 po FIFA rang listi. Zato i nije srušio rekord nekakvog Neymara,Brazilskog Ronalda,Kake,Messija,Suareza ili Forlana jer oni ne igraju kvalifikacije za Copu i ne igraju protiv smješnih momčadi. Nego je srušio rekord nekakvog Ali Daia jer se taj ko i on natrpo protiv Butana,Bruneja,Malajzije,Indonezije i ko zna kakvih drugih poluamatera. Mesi bi dao 300 golova za reprezentaciju da je igrao protiv takvih. U Juznoj Armerici je cak i jedna Bolivija u stanju da pobjedi Argentinu sa 6-1.
9 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi