Dogovoren pakt protiv Newcastle Uniteda!

Uzalud arapski novac

Dogovoren pakt protiv Newcastle Uniteda!

A. Čaušević

Žestok udarac u ponedjeljak navečer su pretrpili novi vlasnici Newcastle United. 

Početkom oktobra investicioni fond (PIF) iz Saudijske Arabije na čelu sa princom Mohammedom Bin Salmanom postao je većinski vlasnik Newcastle Uniteda.

Uvijedevši da bi popularne Svrake zbog finansijske moći bogatih Arapa mogli pomristi račune odlučili su da poduzmu prve korake. Pakt je dogovoren u ponedjeljak navečer.

Naime, Premier liga je izglasala zabranu sponzorskih ugovora između klubova i njihovih vlasnika što znači da za sada Svrake ne mogu računati na upumpavanje novca.

Čak 18 od 20 klubova je glasalo za mjeru koja će važiti u narednih mjesec dana. Newcastle United je očekivano bio protiv, dok je jedini suzdržani bio Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostali klubovi su u strahu jer bi potpisivanje bogatih sponzorskih ugovora omogućilo Newcastle Unitedu da izbjegne pravila finansijskog fair playa prema kojem klubovi u Premiershipu u tri godine smiju imati 120 miliona eura kumuliranih gubitaka.

Inače, era za Newcastle pod novim gazdama nije počela baš najbolje pošto je na St. James Parku upisan poraz od Tottenhama 2:3. Guverner PIF-a Yassir Al-Rumayyan je uživo posmatrao taj susret.

Top Komentari

dedizator
Hoće li oduzimati Čelziju i Sitiju titule ili kažnjavati
16 1
ako1986
Nista to ne znaci naci ce gazde ko ce biti sponzor kluba i bice bogato nagradjen za to ha ya...samo je malo odgodio upumpavanje para.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi