Želite Mbappea? Nije problem, ali jedan jako čudan uslov morate ispuniti
FOTO - EPA

Niko se ovome nije nadao

Želite Mbappea? Nije problem, ali jedan jako čudan uslov morate ispuniti

Adnan Beganović

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera Kylian Mbappe još uvijek ne zna u kojem klubu će igrati u narednoj sezoni.

Naime, Mbappeu sa PSG-om ugovor ističe na kraju ove sezone, a kako još uvijek nije potpisao novi špekuliše se sa imenom njegovog novog kluba.

Navodno je Mbappe najbliže Real Madridu i neslužbene informacije govore da bi u februaru trebao potpisati ugovor sa "kraljevskim klubom", no danas dolaze vijesti koje ne idu u prilog tim navodima.

Kako pišu francuski mediji, Mbappe je svim zainteresiranim klubovima za njegovim uslugama, pa samim tim i PSG-u i Realu, postavio jedan uslov koji bi trebali ispoštovati ukoliko ga žele, a koji sasvim sigurno nijednom klubu ne ide u prilog.

Radi se o tome da sjajni francuski fudbaler u ugovoru želi imati klauzulu prema kojoj mu klub neće praviti probleme za nastup na Olimpijskim igrama 2024. godine čiji domaćin je Pariz.

O tome je govorila i njegova majka u intervjuu kojeg je dala Le Parisienu: To će mu biti zapisano u ugovoru. Onda će ga morati pustiti. Olimpijske igre su u njegovom rodnom gradu, a PSG ga je spreman pustiti".

Oglasi

Dakle, klubovi koji žele potpisati Mbappe već sada znaju jedan od njegovih zahtjeva koji njima predstavlja veliki problem zbog prenatrpanog kalendara, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da je 2024. na rasporedu i Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

A, da je Mbappe ozbiljan u svojim namjerama govori i njegovo pismo koje su objavili francuski mediji u kojem je između ostalog istakao:

" Kada vidite što su francuski timovi postigli...Pobijedili smo u odbojci, u rukometu, bili smo finalisti u košarci protiv Sjedinjenih Država... Nadam se da ću to doživjeti i učiniti isto 2024. s timom koji okuplja najbolje igrači na svijetu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je objasnio i kada je postao svjestan značaja Olimpijskih igara.

"Imao sam 13 godina kada sam gledao Olimpijske igre u Londonu i bio sam nestrpljiv prije svakog takmičenja, prije svake utakmice američke košarkaške reprezentacije sa LeBronom i Bryantom, prije svakog nastupa Usaina Bolta", istakao je Mbappe.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Wow, kako ste napisali naslov ja sam mislio da trazi 72 djevice
12 1
Klicko
Odlazak u penal madrid ti je korak unazad u karijeri,sad si na vrhu i bit ćeš tu zadugo ako ostaneš
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi