Roditelji su mu iz BiH, bio je kapiten Njemačke, na kraju izabrao Vatrene

U novembru će debitovati za Hrvatsku

Roditelji su mu iz BiH, bio je kapiten Njemačke, na kraju izabrao Vatrene

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske dobit će veliko pojačanje u budućnosti.

Dres Vatrenih odlučio je da nosi Jakov Šuver (18) talentovani štoper Stuttgarta koji je prošao sve omladinske selekcije Njemačke gdje je i bio kapiten, ali srce je na kraju odlučilo da igra za Hrvatsku.

Šuver će nastupiti za U19 selekciju Hrvatske već u novembarskom ciklusu kvalifikacija, a interesantno da su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz sela Donji Kladari kraj Modriče.

Kako je i sam fudbaler naveo u izjavama za hrvatske medije, roditelji mu nisu pravili pritisak i pustili su ga da sam donese odluku za koju reprezentaciju žei nastupati u budućnosti.

Nije krio da mu je Hrvatska bila velika želja.

"Uvijek sam razmišljao zaigrati za Hrvatsku, sada je stigao i taj trenutak", rekao je u jednoj od izjava za medije u Hrvatskoj ovaj mladi štoper.

Inače pomenuti defanzivac je među najboljim fudbalerima u njemačkoj U19 Bundesligi, kuca na vrata prvog tima Stuttgarta, a mnogi mu predviđaju odličnu karijeru. Bio je i na meti vodećih timova iz Bundeslige, među kojima su Borussija Dortmund i RB Leipzig.

Top Komentari

samir49
Ebat ga...sto pisete o takvim izdajicama....pisite koji su za Bosnu to nam treba u ovom momentu
26 2
Malmi_Suomi
Sretno ti bilo i igraj za koga god hoćeš ali mojne za BiH živ ti bio. Šta ti imaš i sa Bosnom i Hercegovinom ? NIŠTA , šta imaš ti sa RHrvatskom? NIŠTA Zato sine , daleko ti kuća bila od BiH a sretno ti bilo pa igraj i za Francusku-))) ili Zimbabve! I mene damu vuku za Dunjom sa posla ali ... udata i ne da tek tako -))))
13 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi