Xavi odradio prvi trening s Barcelonom, već je otpisao šestoricu igrača

Počela nova era u katalonskom klubu

Xavi odradio prvi trening s Barcelonom, već je otpisao šestoricu igrača

Endin Čaušević

Xavi Hernandez danas je odradio prvi trening sa ekipom Barcelone.

Xavi je jučer zvanično predstavljen kao novi trener katalonskog kluba, a na trenersku poziciju stiže umjesto Ronalda Koemana koji je prije dvije sedmice dobio otkaz.

Legendarni fudbaler na Camp Nou se vraća nakon šest godina koje je proveo u katarskom Al Saddu i za njega je ovo prvi veliki trenerski izazov.

Jasno je da se od Xavija očekuje da vrati Barcelonu u sami vrh, ali sigurno je da mu neće biti lako pored svega što se dešava u ovom klubu.

Jutros je Xavi odradio prvi trening s ekipom na kojem su se pojavili fudbaleri koji nisu otišli na reprezentativna okupljanja. Trening je počeo u 11 sati, a prije toga Xavi i Laporta su se obratili igračima.

Xavi se pozdravio sa svim igračima, a većina njih je čak dva sata ranije došla na trening što najbolje pokazuje da imaju ogromno poštovanje prema svom novom treneru.

Oglasi

Španski mediji već danima špekulišu o tome kakve rezove će Xavi napraviti u januaru jer je sigurno da će dovesti neka nova pojačanja koliko mu to finansije budu dozvoljavale.

Također, očekuju se i određeni odlasci iz Barcelone, a mediji u Španiji navode da je on već otpisao šestoricu igrača.

Navodno, Xavi je poručio Laporti da neće računati ozbiljno na Umtitija, Lengleta, Neta, Coutinha, Luuka de Jonga i Braithwaitea i da oni mogu već u januaru da napuste klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cilj je da prodajom pojedinih igrača Barcelona zaradi novac za dovođenje pojačanja, a čini se da je već jasno na koga Xavi neće ozbiljnije računati do januarskog prelaznog roka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
Luka de jong zutoglavog veliko pojacanje hahahhahh sa ovima se slazem samo Umititija ja se nebih odrekao….covjek je dobar samo mu treba ukazati povjerenje i psihicki ga oporaviti…
12 2
ghast0
Hoce li i Pjanića baš :/
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi