Petev: Veliki upitnik mi je u glavi

Izvinio se navijačima

Petev: Veliki upitnik mi je u glavi

E. Škorić

Ivajlo Petev dao je izjavu nakon utakmice protiv Finske.

Bh. reprezentacija poražena je sa 3:1 od Finske i tako je ostala bez šansi da igra u baražu.

"Moje je da se izvinim navijačima koji su došli danas. Veliki upitnik mi je u glavi. Odigrali smo loše, pravili smo velike greške i Fincima smo lako dozvolili da daju dva gola s igračem manje. Šteta je velika da smo napravili 3-4 koraka unaprijed i sada se odjednom vraćamo unazad. Žao mi je iskreno, ali ne možemo ništa učiniti, fudbal je fudbal",

"Na poluvremenu je bio dogovor da izađemo visoko, da igramo sa više samopouzdanja. Izjednačili smo iz prekida, nakon toga glup faul i primimo gol za 3:1. Fudbal je igra na psihu, možda smo danas i previše izgorili. Šteta da nismo danas nimalo pokazali".

"Zbog jedne loše utakmice ne možemo promijeniti mišljenje o našim igračima. Ne znam zbog čega je danas bilo ovako. Ne možemo spustiti glavu i plakati danima i mjesecima, moramo naći razloge zašto je ovako bilo. Za tri dana nas čeka nova utakmica", dodao je Petev.

Kanerva: Dali smo dva gola s igračem manje, to je nevjerovatno i sretan sam zbog toga

Finska je očitala fudbalsku lekciju našem timu iako su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Oglasi

Selektor gostujuće selekcije Markku Kanerva nakon utakmice na press konferenciji izjavio je da je itekako zadovoljan igrom svoje reprezentacije u današnjem meču u Zenici.

"Sretan sam kako smo odigrali dana, bila je teška utakmica svih 90 minuta. Veoma sam sretan našom igrom i rezultatom, zadovoljni smo na kraju sa svime. Bilo je teško igrati s igračem manje, bio je pritisak i s tribina, ali su igrači bili odlični. Dali smo dva gola s igračem manje, to je nevjerovatno i sretan sam zbog toga", rekao je Kanerva na početku press konferencije.

Ponovo ste u grupi ispred BiH, na putu ste plasmana na još jedno veliko takmičenje koji je vaš recep?

"BiH ima dobar tim sa sjajnim igračima i nije lako ponovo biti ispred njih. Recep je jednostavan, dobro se branimo i napad nam je efektan", jasan je bio selektor Finske.

Bili ste pod pritiskom u prvih 15 minuta i to ste uspjeli izdržati, a onda ste došli do vaše igre?

"Na početku nismo mogli da dođemo do lopte i posjeda jer je bio jak pritisak protivnika kako smo očekivali. Nakon tih 15 minuta uspjeli smo da dođemo do igre, kreirali smo neke dobre šanse i dali golove".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Možete li se sjetiti da ste ranije dobili meč na ovakvom nivou, igrali ste s igračem manje i dali ste čak dva gola?

"Ne sjećam se toga. To se nikada nije desilo dok sam ja trener. Ne sjećam se da mi se to desilo i dok sam bio igrač", odgovorio je Kanerva na press konferenciji

Top Komentari

CheGuevara_
Hoćeš ti da zoveš Ćivića, Pjanića i kompaniju...nije ni čudo što smo popushili, ali ostani još jedne kvalifikacije da opet ne bude cirkus kao i obično.
19 0
Klavan
Ovim putem želim da se zahvalim Pjaniću što mi je uljepšao večer. Čim sam vidio njegov promašaj u 10toj minuti znao sam da će poturice krenuti sa vrištanjem
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi