Nakon huliganskog obračuna, u Mostaru se 19-godišnjaku bore za život

I dalje mu je život ugrožen

Nakon huliganskog obračuna, u Mostaru se 19-godišnjaku bore za život

E. Škorić

U Mostaru su se jučer dogodili žestoki huliganski obračuni.

U obračunu je učestvovalo desetine navijača gradskih rivala Zrinjskog i Veleža. Nažalost, ishod je nekoliko povrijeđenih, od čega jedna osoba teže.

Jednom mladiću trenutno se bore za život u SKB Mostar gdje su mu ustanovljene teže povrede opasne po život. Prethodno je bio zbrinut u kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić.

Radi se o devetnaestogodišnjem E.P. (2002) čiji život je i dalje u opasnosti. On je hospitaliziran na Odsjeku za neurološku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja.

Policija privodi i saslušava svjedoke, te radi na indetifikaciji osoba koje su izazvale opšte nerede.

Podsjećamo da je do fizičkog napada došlo u subotu u podnevnim satima kod bivšeg hotela Ero u Mostaru, a navodno je uzrok svega bio incidnet zbog crtanja navijačkih grafita u tom dijelu grada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iz policije su jučer saopštili da su povrijeđena i dva predstavnika javnog reda i mira, uz navijaač kojem se još bore za život.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

celikze
nadam se da je neko ustasko vango
5 17
Gari Garinča
Policija po svom nepisanom pravilu pustila da se sukob navijaca završi pa da onda kao nesto djeluju.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi