Bh. košarkašice upisale drugi trijumf u kvalifikacijama, Jones u elementu, Džebo briljirala
FOTO: FIBA

Savladale Sjevernu Makedoniju

Bh. košarkašice upisale drugi trijumf u kvalifikacijama, Jones u elementu, Džebo briljirala

H. Zilić

U drugom meču kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine bh. košarkašice savladale su Sjevernu Makedoniju sa 64:80 i upisale drugi trijumf u tekućem kvalifikacionom ciklusu.

Naše djevojke sjajno otvaraju meč. Bile su posebno raspucane za tri poena. Pogodile su četiri trojke i povele sa 7:21.

Nakon toga bude se Makedonke na krilima Trajčevske prave seriju od 6:0 i smanjuju rezultat na kraju prve četvrtine, koju su Zmajice dobile sa 15:23.

U drugoj četvrtini Makedonke su u dva navrata imale mini seriju od 6:0 i dolazile na šest poena zaostatka, ali na krilima Nikoline Babić i Nikoline Džebo bh. košarkašice poluvrijeme privode kraju sa 34:47. Sredinom druge četvrtine selektor Lojo je izveo Jonquel Jones jer je već imala četiri lične greške.

U trećoj četvrtini smo imali nervozan početak, ali brzo se budimo i odlazimo na +17. Seriju poena vezale su Džebo i Jones, pomogla i Džombeta, tako da je rezultat na kraju treće četvrtine bio 45:65.

U posljednjem periodu izabranice Gorana Loje su odigrale skocnetrisano i sigurno za konačnih 64:80.

Jonquel Jones odigrala još jednu sjajnu partiju i meč završila sa 30 poena i 16 skokova. Nikolina Džebo je imala fenomenalu partiju sa 17 poena i sedam skokova, Nikolina Babić je dodala 14 poena.

Kod Makedoni raspoložena je bila Anđelika Mitrašinović sa 20 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Promo

Top Komentari

CheGuevara_
Ovako se bori za državni dres, a ne kao dotični "MANEKENI"
30 1
King_Kenny
...bravo cure,pokazite onim kilavcima od fudbalera kako se igra.
21 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi