Tajne iz svlačionice Bayerna: Hasan Salihamidžić je iz dana u dan lagao Flicka
Foto - EPA

Nije dobijao igrače koje je tražio iako su mu obećani

Tajne iz svlačionice Bayerna: Hasan Salihamidžić je iz dana u dan lagao Flicka

M. Šljivak

Hansi Flick napustio je klupu Bayerna na kraju prošle sezone i postao je novi selektor reprezentacije Njemačke.

Ovaj 56-godišnjak je za godinu i po dana napravio fenomenalne stvari na klupi bavarskog velikana i osvojio je sve što je mogao.

Međutim, njegov odnos sa sportskim direktorom kluba Hasanom Salihamidžićem nije bio idealan. Često su bili u centru pažnje zbog verbalnih sukoba i nisu imali prijateljske odnose.

Njemački novinar Christian Falk otkriva kako je Brazzo često znao 'izraditi' Flicka obećavajući mu igrače koje želi, a na kraju ih nije dovodio.

"Flick je bio veliki fan Tima Wernera i razgovarao je sa njim o dolasku u Bayern. Klub je međutim prihvatio prijedlog Hasana Salihamidžića da se kupi Leroy Sane iz Manchester Cityja za 50 miliona eura", otkriva Falk i nastavlja:

"Flick je bio zainteresovan i za Kaija Havertza, ali nije ga tražio zbog nerealne finansijske strukture. Također, Mario Gotze je bio u pregovorima za ljeto 2020. godine, ali rukovodstvo kluba ga je odbilo. Isto tako i Julian Draxler, ali ponovo je klub to odbio".

Prema Falkovim navodima Flick uglavnom nije dobijao igrače koje je tražio.

"Tražio je Ridlea Bakua na desnom beku prije nego što je ovaj otišao u Wolfsburg. Cijena je bila 10 miliona eura, a umjesto toga klub mu je potpisao Bouna Sarra (8 miliona). Šest mjeseci ranije Flickov prijedlog je bio Benjamin Henrichs. Odbijen je i doveden je Alvaro Odriozola".

"Ostale igrači koje je želio su Arne Maier, Max Meyer i Dodo. Nije želio Alexandera Nubela, želio je zadržati Ulreicha. Jedini fudbaleri koji su došli na njegov izričit zahtjev su Choupo-Moting i Tiago Dantas", piše Falk.

Objasnio je ugledni njemački novinar kako je Flick izgubio povjerenje u Hasana Salihamidžića.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bitan uzrok verbalnog sukoba između Flicka i Salihamidžića bili su Callum Hudson-Odoi i Sergino Dest. Rekao mu je da su dogovori sa njima postignuti za sezonu 2020/2021. Na kraju od toga nije bilo ništa, a došli su Costa i Sarr".

Flick je nakon svega odlučio otići sa klupe Bayerna, a naslijedio ga je talentovani Julian Nagelsmann.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Salihamidzic je krao kao da je Bakir Izetbegovic
1 8
miki30
Mislim da rezultati sve govore. Hasana pljuju godinama a ljudi haraju Bundesligom. Sad će reći klošari lahko je osvojiti kukuruzligu tamo nema konkurencije. Pa što je neosvoji ta toliko moćna Borussia sa superzvijezdom Haalandom ako je to tako lahko?? Plus Bayern godinama igra veoma bitnu ulogu u LŠ, loš posao radi ovaj Salihamiđzić nema šta.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi