Benzema o Zlatnoj lopti: Nadam se da ću je osvojiti
FOTO - EPA

Benzema o Zlatnoj lopti: Nadam se da ću je osvojiti

Adnan Beganović

Francuski napadač Real Madrida, Karim Benzema, jedan je od kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

Za jedanaest dana biće održana svečana ceremonija u Parizu na kojoj ćemo saznati ko će dobiti Zlatnu loptu, a među kandidatima za osvajanje ovog laskavog priznanja je i Benzema.

Iza francuskog napadača je fenomenalna sezona i mnogo ga smatraju za glavnog favorita za osvajanje Zlatne lopte, a i on sam je optimističan.

"Da vidimo što će se dogoditi... Ali nadam se da ću to dobiti. Sretan sam što se borim za nagradu, izlazim na teren i zabijam. Jako sam sretan. Nadam se da će se sve ovako nastaviti", rekao je Benzema za francuske medije pa dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U svakom slučaju, Svjetsko prvenstvo bi nam trebao biti jedan od ciljeva, s obzirom na to kakav sastav imamo. Moramo se dobro pripremiti kako bismo ostvarili svoje ciljeve, a jedan od njih je naravno i Svjetsko prvenstvo".

Ove sezone 33-godišnji napadač je za Real Madrid odigrao 15 utakmica u svim takmičenjima, postigao 14 golova i upisao osam asistencija asistencija

Top Komentari

Chico
Nadam se da neces.
1 9
nkcz
“ču” bravo kralju top
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi