Niko nikad nije napravio ono što je Dijamant: Edin Džeko ušao u historiju evropskog fudbala!
Foto - EPA

Majstor iz Bosne i Hercegovine

Niko nikad nije napravio ono što je Dijamant: Edin Džeko ušao u historiju evropskog fudbala!

M. Šljivak

Edin Džeko postigao je dva gola u meču protiv Shakhtara iz Donetska i odveo je Inter u osminu finala Lige prvaka.

Čudesni bh. dijamant za samo šest minuta je postigao dva gola i Nerazzurrima je trasirao put među 16 najboljih timova Evrope.

Sa dva pogotka protiv ukrajinskog tima Edin je stigao do 50. pogotka u evropskim takmičenjima, ali je ušao i u historiju takmičenja na Starom kontinentu.

Džeko je prvi fudbaler u historiji koji je postigao po 25 pogodaka u dva najkvalitetnija evropska takmičenja, Ligi prvaka i Evropskoj ligi (Kup UEFA).

Ovo je svakako vrhunsko dostignuće za bh. dijamanta i još jedan dokaz da je Džeko među najboljim napadačima Evrope u proteklih 10 godina.

Rekordne sezone po broju golova u Evropi Edin je imao u dresu Rome. Tada je u sezonama 2016/2017 i 2017/2018 postigao po osam pogodaka.

Oglasi

Džeko: Hvala Bogu pa Brozović ponovo nije bio igrač utakmice

Bh. napadač je izabran i za igrača utakmice protiv Shakhtara zbog svoje sjajne predstave, a potom je oduševio javnost svojom izjavom.

"Hvala Bogu pa nisu ponovo izabrani Brozovića za igrača utakmice i ovu nagradu mogu dati svom sinu", rekao je Džeko, a potom se nasmijao.

Poručio je da ga je Inter doveo zbog golova, te da u svakoj utakmici pokušava dati svoj doprinos ekipi.

"Inter me je zbog ovoga i doveo i pokušavam uvijek dati svoj doprinos. U prvom dijelu smo dosta griješili, ali i golman je bio dobar. U ovakvim utakmicama je najbitnije da ste strpljivi i to se uvijek isplati", dodao je bh. napadač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Džeko je sinoć došao do brojke od 50 golova u Evropi, ali je priznao nakon utakmice da nije znao da je došao do tog jubileja.

"Nisam iskreno znao da mi je ovo 50. gol u Evropi. Bilo je važno da zabijemo gol za pobjedu i dođemo do ova tri boda. Ekipa je bila odlična večeras i Inzaghi nam je na poluvremenu rekao da igramo kao u prvom dijelu, što smo i uradili, a na kraju se to isplatilo", ističe Džeko.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eminbos
Ozdravila ****a sarajska,****m mu zenu,on i pjanic su bojkotvali katar,jer bi im zene za 2 mjeseca ispusilebkilometar *****a,italijanskih i turskih...Ozdravila picka odmah,,fuj pizde
4 43
Noname992
Ljudi nije isto imati pored sebe vrhunske veznjake,defanzivce,krila i zabijati golove i igrati sa nižerangiranim igračima u repki. Stidite se svi koji pljujete Edina Džeku.
42 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi