Zatvoren Džekin restoran: "Imali smo želju, ali u ovim teškim vremenima sve je veliki izazov"
Foto - Instagram / EPA

Ezza zatvorila vrata gostima

Zatvoren Džekin restoran: "Imali smo želju, ali u ovim teškim vremenima sve je veliki izazov"

M. Šljivak

Restoran bh. napadača Edina Džeke u Dubrovniku je zatvoren i neće imati goste sve do proljeća 2022. godine.

Džeko je sa nekoliko prijatelja u ljeto ove godine otvorio luksuzni restoran koji nosi ime 'Ezza', ali radio je veoma kratko i odlučeno je da on bude zatvoren.

Prvobitno je planirano da se restoran ponovo otvori 15. decembra, no zbog teške situacije s pandemijom, Ezza će početi s radom tek na proljeće 2022. godine.

"Dragi gosti. Naš restoran će ponovo biti otvoren u proljeće 2022. godine. Iako smo imali veliku želju da budemo s vama tokom zimskih praznika, to bi u ovim teškim vremenima bio veliki izazov. Radujemo se ponovnom susretu", poručili su iz restorana Ezza.

Oglasi

Nije za svačiji džep: Cijene u Džekinom restoranu u Dubrovniku su svjetske

Edin je s prijateljem Arminom Hadžićem odlučio da otvori ovaj restoran u kojem su cijene ogromne.

"Dubrovnik je mjesto gdje se uvijek osjećam kao kod kuće i gdje provodim ljetne odmore sa svojom porodicom. Zbog toga sam želio da napravim restoran koji će se razlikovati od svih ostalih, a sve to je za one koji love Dubrovnik kao ja", rekao je Džeko na otvorenju ovog objekta.

Ezza restoran odiše pravim luksuzom, a cijene hrane i pića su striktno za one sa nešto dubljim džepom.

Najskuplje jelo iz kuhinje je Ramstek Wagyu A5 Japan od 250 grama i njegova cijena je 100 eura.

Oglasi

Također, i ostali odresci su na cijeni, a Ribeye odrezak Wagyu Australija od 300 grama ima cijenu od 78 eura.

U restoranu se također priprema i Ezza burger (200g) i njegova cijena je 25 eura.

U okviru restorana je i koktel bar koji nudi brojna pića. Najjefitnije pivo je gotovo četiri eura, toliko iznosi i obična espresso kafa, dok su kokteli između 10 i 15 eura.

Naravno, tu su i brojna druga pića, a apsolutni rekord po cijeni drži vino Château Petrus, Pomerol, Bordeaux 1995/2001 čija boca košta više od 11.000 eura.

Top Komentari

Fareus1921
Cuj koktel 15€, zato ni nema nikog.Za taj novac možeš umjesto nekoliko deci koktela uzeti sebi kilo jagnjetine.
10 3
King_Kenny
...nisu takvi otmjeni restorani za ovu sirotinju sa ovih prostora...da je otvorio u Italiji posao bi mu cvjetao...nije Hrvatska nista bolja od nas ovdje,i tamo dolaze turisti kokuzi,a domace stanovnistvo sastavlja kraj sa krajem.
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi