Po osvojenim glasovima Lewandowski nije imao šansi protiv Messija!

Evidentna razlika

Po osvojenim glasovima Lewandowski nije imao šansi protiv Messija!

A. Čaušević

Proteklih sedmica je vladao dojam da je utrka za Zlatnu loptu izjednačenije više nego ikad, međutim situacija je bila potpuno drugačija. 

Lionel Messi je na kraju po sedmi put osvojio Zlatnu loptu, drugoplasirani je bio Robert Lewandowski, dok je Jorginho kompletirao podijum.

Razlika između Messija i Lewandowskog je zaista ogromna i po osvojenim bodovima fudbaler Bayerna nije imao šansi protiv kapitena Argentine.

Naime, L'Equipe je objavio rezultate glasova. Messi je skupio 613 bodova, a Lewandowski je zaostao čak 33 poena.

Ta razlika je ogromna iz vrlo jednostavnog razloga. Kada je Messi osvojio Zlatnu loptu 2019. godine tada je Virgilu van Dijku pobjegao svega sedam bodova. Argentinac je imao 686, a Nizozemac 679 bodova.

Da li je realno da je Van Dijk 2019. godine bio bolje nego Lewandowski 2021. ostaje stvar ličnog ukusa, ali zaostatak od 33 boda za Messijem se čini nerealnim za sjajnog Poljaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, trećeplasirani Jorginho je imao 460 bodova. Karim Benzema se spominjao kao glavni kandidat, a na kraju je završio na četvrtom mjestu sa 239 bodova.

Cristiano Ronaldo koji je pet puta osvajao Zlatnu loptu je bio tek na šestom mjestu sa 178 bodova što mu je najslabiji učinak u posljednjih deset godina.

Top Komentari

bosnjak19781998
Jorginho ispred Benzeme, Ronaldo ispred Salaha... ugasite ovaj smijeh od nagrade
37 5
Klicko
Rekao bih da su navijaci penal madrida i fanovi penalty machine CR7 na aparatima ali kasno je a skola sutra tako da kad se probude i saznaju da je mesi osvojio zlatnu loptu nece im biti do zivota
14 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi