Bh. fudbalerke u Zenici savladale Maltu i prekinule niz poraza

Naš tim slavio sa 1:0

Bh. fudbalerke u Zenici savladale Maltu i prekinule niz poraza

E. Čaušević

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici sa minimalnih 1:0 pobijedila Maltu.

Izabranice Samire Hurem uspjele su da dođu do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te prekinu niz od tri uzastopna poraza.

Bh. tim, koji je ofanzivnije ušao u meč, prvu šansu je imao u 19. minuti, ali je lopta nakon šuta Milene Nikolić sa ivice kaznenog prostora otišla pored gola.

Pokušala je i Dajana Spasojević sa distance u 29. minuti, a golmanica Malte Janice Xuereb skreće loptu u korner.

Bosna i Hercegovina do prednosti dolazi u 36. minuti. Nakon kornera koji je sa desne strane izvela Selma Kapetanović, u gužvi u šesnaestercu lopta se odbija do Maje Jelčić koja je precizna sa oko sedam metara za 1:0.

I u drugom poluvremenu terensku inicijativu imao je bh. tim, a prvu ozbiljniju priliku imala je Sofija Krajšumović u 60. minuti. Naša krilna napadačica šutirala je iskosa sa desne strane, a Xuereb loptu skreće u korner.

Nakon toga su i gošće zaprijetile u nekoliko navrata, a u 82. minuti Nikolić i Krajšumović pokušavaju iz povoljnih pozicija, međutim lopta se odbija u korner. Nakon udarca iz ugla pokušala je Jelčić sa desetak metara, ali je šutirala preko gola.

Dobre prilike imale su Jelčić i Marija Ana Milenković u 86. minuti, ali su se gošće još jednom odbranile. Minutu poslije Krajšumović pogađa prečku.

Reprezentacija BiH kvalifikacije nastavlja u aprilu naredne godine utakmicama sa Azerbejdžanom i Crnom Gorom. Naša selekcija je četvrta na tabeli sa četiri boda iz šest odigranih mečeva.

Top Komentari

denimen9
Kritičari na aparatima!
0 2
Mowzilla
Slucaj je jasan kao dan: Savez - Hurem - SFK - igracice pretezno iz domace lige. Sta nam to govori? Liga nam je kao i u muskaraca losa, SFK misli da je PSG, tako da HUREM I SAVEZ NAPOLjE !!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi