Pique: Radije bih umro nego bio Madridista

Nema nikakve simpatije prema ljutom rivalu

Pique: Radije bih umro nego bio Madridista

E. Čaušević

Gerard Pique gostovao je u utorak u TV emisiji "El Horminguero" i ponovo je svojim izjavama izazvao dosta pažnje.

Pique je poznat kao fudbaler koji nema dlake na jeziku i uvijek otvoreno kaže ono što misli, a tako je bilo i u ovoj TV emisiji za koju je defanzivac Barcelone dobio dozvolu da gostuje.

On je prije nekoliko dana priznao da je Xavi uveo nekoliko pravila u svlačionici Barcelone iako je to prvobitno demantovao. Jedno od njih je i da ne mogu gostovati u emisijama bez odobrenja, ali i da moraju paziti šta objavljuju na društvenim mrežama.

Poznato je da je Pique veliki navijač Barcelone i zbog toga na poseban način ima odnos prema ljutom rivalu Real Madridu što igrači koji nisu ponikli u ova dva kluba baš i ne mogu da shvate.

Pique je izazvao dosta pažnje izjavom da bi radije umro nego ikada navijao za kraljevski klub.

"Radije bih umro nego bio Madridista. Zaista ljubav koju imam prema Barceloni je nevjerovatna i to se teško može opisati. Vjerujem da je ista stvar i kod igrača koji su ponikli u Real Madridu i takav odnos imaju prema Barceloni", rekao je Pique.

On ne krije da bi jednog dana vodlio da bude predsjenik katalonskog kluba, ali je svjestan kakvu odgovornost nosi taj posao.

"Nekad maštam o tome da budem predsjednik Barcelone, a nekada ne. Da biste mogli biti predsjednik Barce, morate bezuslovno voljeti klub i žrtvovati sebe za klub", dodao je iskusni defanzivac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, na kraju je odlučio da otkrije i neke stvari koje je Xavi zabranio, a to se posebno odnosi na Piquea. Naime, zabranio im je da voze električne romobile, bicikl i motore što je Pique znao da koristi prethodnih godina.

"Xavi nam nije zabranio da vozimo električne romobile i bicikla, a nije nam zabranio ni sufranje", zaključio je defanzivac Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa niko normalan nebi bio madridista!!Lopovluci,namještanja utakmica,podmićivanja sudija itd samo su neka od prljavih poslova prljavog kluba
6 16
denimen9
Dobar je Pique, potpisujem danas da Barcelona uvijek ima jednog ovakvog u odbrani i nema zime za Real
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije